Python Sets

Sets Python minangka jinis koleksi sing ngemot ora diatur koleksi saka unik lan ora owah obyek. Kanthi tembung liyane, pesawat Python ora bisa nahan item duplikat lan yen wis digawe, item ora bisa diganti.

Cathetan:Barang-barang set ora bisa diowahi, tegese kita ora bisa ngganti barang kasebut. Nanging, set kasebut bisa diowahi, yaiku kita bisa nambah lan mbusak item saka pesawat kasebut.

Prentah ora ditindakake. Contone, saben sampeyan nyithak set sing padha, urutan item bisa beda.

Ing Python, set dibangun nganggo krenjang kriting {} lan saben item ing pesawat kasebut dipisahake karo koma ,.


Kaya dhaptar Python, set uga bisa ngemot macem-macem jinis obyek, dadi ora kabeh kudu ana senar, utawa ongko. Contone, kita bisa duwe set sing ngemot jinis campuran:

mixedTypesSet = {'one', True, 13, 2.0}

Cara Nggawe Set

colorsSet = {'red', 'green', 'blue'} print(colorsSet)

Output:


{'red', 'blue', 'green'}

Cara Ngakses Item Set

Kita ora bisa nggunakake indeks kanggo ngakses item ing set. Iki amarga pesawat ora diatur lan ora njaga indeks. Nanging, kita bisa nggunakake for loop kanggo iterasi liwat item ing set.



colorsSet = {'red', 'green', 'blue'} for c in colorsSet:
print(c)

Output:

green red blue

Cara Nambahake Item menyang Set

Kanggo nambah siji barang menyang set, kita kudu nggunakake add() cara

Kanggo nambah luwih saka siji item menyang set, kita kudu nggunakake update() cara


Nambahake Siji Barang

colorsSet = {'red', 'green', 'blue'} colorsSet.add('yellow') print(colorsSet)

Output:

{'blue', 'red', 'green', 'yellow'}

Nambahake Luwih Saka Siji Barang

colorsSet = {'red', 'green', 'blue'} colorsSet.update(['yellow', 'orange', 'white']) print(colorsSet)

Output:

{'white', 'red', 'green', 'yellow', 'orange', 'blue'}

Cara Mbusak Barang Saka Set

Ana rong cara kanggo mbusak item saka sakumpulan: remove() lan discard().

remove() cara mbusak item sing ditemtokake. Yen barang ora ana, remove() bakal nambah kesalahan.


colorsSet = {'red', 'green', 'blue', 'orange'} colorsSet.remove('orange') print(colorsSet)

Output:

{'blue', 'green', 'red'}

discard() cara mbusak item sing ditemtokake. Yen barang ora ana, discard() bakal ORA mundhak kesalahan.

Copot Kabeh Unsur Set

Kanggo mbusak kabeh elemen lan kosongake set, kita nggunakake clear() cara:

colorsSet = {'red', 'green', 'blue', 'orange'} colorsSet.clear() print(colorsSet)

Output:


set()

Mbusak Set Rampung

Kanggo mbusak set lengkap, gunakake del kata kunci:

colorsSet = {'red', 'green', 'blue', 'orange'} del colorSet print(colorsSet)

Output:

Traceback (most recent call last): File 'pythonSet.py', line 78, in
del colorSet NameError: name 'colorSet' is not defined


Cara Golek Panjang Set

Sampeyan bisa entuk dawa sing disetel kanthi nelpon len() cara, kayata:

colorsSet = {'red', 'green', 'blue', 'orange'} print(len(colorsSet))

Output:


4

Cara Nggabungake Kaloro Sets

Cara paling gampang kanggo nggabungake rong set yaiku nggunakake union() cara sing ngasilake pesawat anyar sing ngemot barang saka gabungan.

colorsSet = {'red', 'green', 'blue', 'orange'} numbersSet = {1, 2, 3, 4} numbersAndColors = colorsSet.union(numbersSet) print(numbersAndColors)

Output:

{1, 2, 'blue', 3, 4, 'green', 'red', 'orange'}