String Python - Ringkesan Operasi String Dhasar

String minangka salah sawijining jinis data dhasar ing Python. Senar Python minangka kombinasi karakter sing digawe saka huruf, digit, lan karakter khusus liyane. Ing tutorial iki, sampeyan bakal sinau cara nggawe, ngapusi, lan format supaya bisa digunakake ing macem-macem skenario.



Gawe String Anyar ing Python

Kanggo nggawe string Python anyar, sampeyan mung kudu ngumumake urutan karakter sing ditutupi karo tandha petik siji utawa kaping pindho. Tandha pethikan kaping telu uga digunakake kanggo senar pirang-pirang baris.

double_quotes = 'My name is John!' single_quotes = 'My name is John!' multi_line_string = '''1. My name is John!



2. I am a programmer'''


String Indexing

Saben karakter ing senar Python duwe indeks bilangan bulat. Pangindeksan diwiwiti saka 0 ing karakter pisanan lan tambahan sadawane senar. Sampeyan bisa nggunakake indeks karakter individu kanggo njupuk karakter kasebut saka senar kaya conto ing ngisor iki.


myPet = 'Dog not a cat' myPet[0] # 'D' myPet[5] # 'o' myPet[7] # ' ' myPet[12] # 't' # myPet[15] # IndexError

Nyoba ngakses karakter sing ngluwihi indeks asil final yaiku Indeks kesalahan .

Sampeyan bisa ngakses karakter ing senar kanthi nggunakake indeks negatif. Ing kasus iki, indeksasi diwiwiti saka -1 ing karakter pungkasan string, lan bakal nambah negatif nalika sampeyan mundur.


myPet = 'Dog not a cat' myPet[-1] # 't' myPet[-6] # ' ' myPet[-8] # 'o' myPet[-13] # 'D'

Ngiris String

Ngiris yaiku cara ngekstrak substring (bagean saka senar) saka senar. Tugas iki bisa ditindakake kanthi pitulung saka indeksasi string.



myPet = 'Dog not a cat' myPet[5:7] # 'ot' myPet[1:12] # 'og not a ca'

Ing kene, ana rong indeks sing dipisahake karo titik loro, indeks pisanan nuduhake papan wiwitan irisan lan indeks nomer loro nuduhake endi sing kudu mandheg. Substring asil kalebu karakter saka indeks wiwitan menyang karakter sadurunge indeks pungkasan, karakter ing indeks pungkasan ora kalebu ing substring.

Yen sampeyan ora nyedhiyakake indeks wiwitan, irisan diwiwiti ing karakter pisanan string. Yen sampeyan ora nyedhiyakake indeks pungkasan, ngiris pungkasan ing karakter pungkasan nalika kalebu ing substring sing diasilake.

myPet = 'Dog not a cat' myPet[:7] # 'Dog not' myPet[10:] # 'cat' myPet[:] # 'Dog not a cat'

Sampeyan bisa nyedhiyakake indeks negatif uga ngiris indeks.


myPet = 'Dog not a cat' myPet[10:-1] # 'ca'

Dawa String

Cara Python internal len() ngasilake dawa senar.

myPet = 'Dog not a cat' len(myPet) # 13

Iterate liwat String

Sampeyan bisa ngetung saben karakter ing senar nggunakake for gelung

Tuladha:

name = 'John' for char in name:
print(char) # 'J', 'o', 'h', 'n'


Strat Concatenation

Strat concatenation yaiku nggabungake rong utawa luwih senar kanggo nggawe senar siji. Ing Python, ana sawetara cara kanggo nggabungake senar.


Siji nggunakake + operator.

str1 = 'Hello' str2 = 'World' concat_str = str1 + str2 # 'HelloWorld' concat_str = str1 + ' ' + str2 # 'Hello World'

Sampeyan bisa nggunakake * operator kanggo nggabungake senar dhewe kaping pirang-pirang.

concat_str = str1*3 # 'HelloHelloHello'

Cara liya kanggo nggabungake senar yaiku liwat join() cara

Internal join() cara digunakake kanggo nggabungake macem-macem senar nggunakake pemisah umum.


arr = [str1, str2] concat_str = (' ').join(arr) # 'Hello World' concat_str = (',').join(arr) # 'Hello,World'

Ing kode ing ndhuwur, sing kaping pisanan join() cara nambah spasi putih ing antarane saben tembung ing larik.

Sing nomer loro join() cara masang koma ing antarane saben tembung ing larik.



String lan Int Concatenation

Ing Python, kita uga bisa nggabungake string menyang bilangan bulat nanging ora nganggo + operator. Yen nyoba nggunakake kode ing ngisor iki:

name = 'John' age = 35 print(a + b)

Kita bakal entuk:


Traceback (most recent call last): File 'concat.py', line 5, in
print(a + b) TypeError: can only concatenate str (not 'int') to str
Cathetan:Sampeyan ora bisa nggabungake string lan bilangan bulat nggunakake + operator.

Kanggo ngindhari kesalahan iki, kita bisa nggunakake str() cara kanggo ngowahi bilangan bulat menyang senar, kayata:

name = 'John ' age = '35' print(a + str(b)) #John 35

Cara Misah String

Internal split() cara digunakake kanggo pamisah senar siji menyang macem-macem senar.

string = 'My name is John' split_arr = string.split(' ') # ['My', 'name', 'is', 'John'] We can also split a string using a separator: string = 'John, Rose, Jack, Mary' split_arr = string.split(', ') # ['John', 'Rose', 'Jack', 'Mary']

Strip - Copot Spaces Putih

strip(), cara senar internal digunakake kanggo nyopot spasi putih saka wiwitan lan pungkasan senar.

string = ' Hello, World ' stripper_str = string.strip() # 'Hello, World'

Kaya sing sampeyan ngerteni, strip() ora mbusak spasi putih sing ana ing antarane karakter liyane nanging mung ing loro ujung kasebut.

Ana rong varian saka strip() cara, Strip Kiri lan Strip Tengen:

  • lstrip()
  • rstrip()

Cara kasebut mbusak spasi putih ing sisih kiwa lan sisih tengen senar.

Tuladha:

lsplit_str = string.lstrip() # 'Hello, World ' rsplit_str = string.rstrip() # ' Hello, World'

Metode strip migunani banget nalika maca input pangguna, supaya papan putih ekstra bisa dilewati pangguna.



Format String

Python's format() cara digunakake kanggo format senar. Kurung kriting {} digunakake ing njero senar sing kudu diformat minangka papan panggonan kanggo bagean sing kudu diganti karo bantahan sing diwenehake menyang format() cara

Tuladha:

'Hello, {}'.format('John') # 'Hello, John'

Ing conto ing ndhuwur {} diganti karo 'John' ing string format.

Sampeyan bisa nggunakake luwih saka siji kurung kriting ing njero senar kanggo format. Dheweke diganti argumen sing diwenehake format() cara ing urutan sing diwenehake (yen ora ana indeks posisi sing disebutake ing njero kriting) utawa urutan posisi.

Tuladha:

'I have a {}, {}, and a {}'.format('dog', 'cat', 'rabbit') # 'I have a dog, cat, and a rabbit' 'I have a {1}, {0}, and a {2}'.format('dog', 'cat', 'rabbit') # 'I have a cat, dog, and a rabbit'

Ora nggunakake indeks, sampeyan bisa menehi bantahan tembung kunci menyang format() cara supaya tembung kunci kasebut bisa digunakake ing krenjang kriting.

Tuladha:

print('{friend} is my friend and {enemy} is my enemy'.format(friend='John', enemy='Jack')) # 'John is my friend and Jack is my enemy'

Sing format() cara iki cukup serbaguna amarga bisa digunakake kanggo akeh kasus panggunaan.

Iki sawetara aplikasi liyane kanggo format() cara:

arr = [3, 5] 'I have {0[0]} dogs and {0[1]} cats'.format(arr) # 'I have 3 dogs and 4 cats' #convert numbers to different bases 'int: {0:d}; hex: {0:x}; oct: {0:o}; bin: {0:b}'.format(42) # 'int: 42; hex: 2a; oct: 52; bin: 101010'

Ngonversi String dadi huruf cilik

Nggunakake Python's lower() cara, sampeyan bisa ngowahi senar dadi huruf cilik.

Tuladha:

string = 'Hello, World!' string.lower() # 'hello, world!'

Ngonversi String dadi huruf gedhe

Kajaba iku, nggunakake Python's upper() cara, sampeyan bisa ngowahi senar dadi huruf gedhe.

Tuladha:

string = 'Hello, World!' string.upper() # 'HELLO, WORLD!'

Kesimpulan

Muga-muga kanthi pitulung saka tutorial iki, sampeyan saiki wis ngerti tali Python lan cara nggunakake macem-macem cara kanggo operasi senar.

Referensi: Dokumentasi senar Python