Waca File Properties ing Java Kanthi ResourceBundle

Ana sawetara cara kanggo mbukak lan maca file properti saka Java, nanging sing paling gampang lan langsung nggunakake kelas ResourceBundle.

Pisanan, sampeyan kudu nggawe file properti ing folder sumber. Ing proyek Maven sing khas, iki kaya ing ngisor iki


Ing conto iki, file properti diarani config.properties

Isi file properti ing format jeneng = nilai


Tuladha:



browser=chrome

Gegandhengan:

Ing kelas Java, kita bisa nggunakake kelas ResourceBundle kanggo maca saka file properti:

public class ReadPropertiesFile {
private static ResourceBundle rb = ResourceBundle.getBundle('config');
public static void main(String[] args) {
String browser = rb.getString('browser');
System.out.println(browser);
} }

Output:


chrome