Peran lan Tanggung jawab saka Pamilik Produk ing Agile

Pamilik Produk minangka salah sawijining peran utama ing proyek Agile. Nanging apa sing ditindakake Pemilik Produk?

Pamilik Produk minangka swarane pelanggan ing Tim Scrum. Pamilik Produk biasane dadi manajer produk utawa analis bisnis lan duwe visi babagan apa sing kudu ditindakake produk lan kepiye tingkah laku.

Ing kene, kita dhaptar sawetara tanggung jawab umum PO ing Agile.


  • Wong siji sing tanggung jawab kanggo nggedhekake laba investasi
  • ROI saka upaya pangembangan
  • Tanggung jawab kanggo sesanti produk
  • Prioritas maneh prioritas Backlog Produk
  • Nerangake pitakon babagan persyaratan
  • Nampa utawa nolak saben tambahan produk
  • Arep arep ngirim
  • Nemtokake apa terus pembangunan
  • Ngelingi kepentingan pemangku kepentingan
  • Bisa menehi kontribusi dadi anggota tim

Pamilik Produk lenggah ing antarane tim manajemen senior, kayata CEO lan CIO, lan Tim Scrum lan tanggung jawab kanggo njamin syarat bisnis bisa dipenuhi kanthi efisien lan efektif.

Liwat pemantauan terus mundur saka produk, Pamilik Produk bisa prioritas maneh item adhedhasar kabutuhan bisnis.


Sajrone saben Sprint, Tim Scrum menehi saran menyang Pamilik Produk sing banjur bisa mutusake ngirim produk kasebut menyang pelanggan utawa kanggo ndandani maneh sadurunge produk kasebut mati.



Kanthi duwe visi sing jelas babagan produk, Pamilik Produk nemtokake Kriteria Penerimaan kanggo saben item backlog lan minangka wong sing paling apik kanggo ngatasi pitakon babagan tim Scrum babagan item backlog.

Pamilik Produk uga kudu melu Pengujian Penerimaan Panganggo amarga produk lagi dikembangake kanggo entuk wawasan awal babagan produk supaya amandemen ditindakake luwih awal sajrone pembangunan tinimbang mengko.

Apa Pamilik Produk kudu dadi wong sing teknis?

Kasunyatane, istilah Pamilik Produk Teknis nggambarake wong, dudu peran. Khusus, nggambarake wong sing duwe latar mburi teknis lan nggarap produk teknologi. Pancen ora tegese Pamilik Produk pancen kudu nindakake tugas teknis, kayata arsitek lan coding piranti lunak. Dheweke sejatine ora ngembangake produk kasebut - dheweke lagi nindakake peran Manajemen Produk kanthi koordinasi cedhak karo Tim Pangembangan Piranti Lunak, Tim Scrum.


Supaya perusahaan entuk paling regane saka peran kasebut, Pamilik Produk kudu fokus ing manajemen produk, dudu pangembangan. Nanging sawetara Pamilik Produk kudu ngerti teknologi perusahaan ing level sing jero lan antarmuka karo Tim Pengembangan supaya bisa sukses ngetrapake strategi kanggo produk kasebut.