Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6



Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6



Pambuka


Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6 Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6 Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6 Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6 Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6 Samsung Galaxy S6 edge + vs Google Nexus 6Yen sampeyan manggon ing sanjabane Amerika Serikat, siyap-siyap kanggo sawetara perubahan gedhe: kemungkinane tinimbang Galaxy Note5 anyar, siji-sijine pilihan sampeyan nalika musim panas Samsung bakal dadi ujung anyar Samsung Galaxy S6 + sing trendi. Ya, telpon futuristik kanthi layar sing kurva ing loro-lorone saiki dadi norma kanggo Eropa lan akeh pasar liyane. Dadi, kepiye telpon anyar sing dibandhingake karo pokok tentara phablet Android murni Google, Google Nexus 6?
Loro-lorone minangka piranti gedhe: Galaxy S6 edge + kanthi tampilan 5,7 inci, lan Nexus 6 kanthi layar 6-inci malah luwih gedhe; kalorone duwe layar AMOLED, kalorone kurang panyimpenan sing bisa diupgrade. Lan ing endi podo persamaan: pinggiran S6 + nampilake TouchWiz paling anyar sing dihiasi karo sawetara gerakan Edge, nalika Nexus 6 nganggo Android stock.
Lan kualitas layar, kamera, lan meh kabeh aspek liyane beda.
Dadi sing endi sing kudu sampeyan pikolehi? Kita ndeleng rincian kanggo nyoba lan njawab pitakonan iki.


Desain

Kita seneng desain premium gaya Galaxy S6 + sing apik gayane lan corak futuristik sing dilengkapi fungsine. Nexus 6, ing tangan liyane, ora kepenak banget lan fitur tutup mburi plastik sing bisa dadi tumoto.

Edge Galaxy S6 + kabeh anyar: dilengkapi karo basa desain anyar sing Samsung ngenalake karo Galaxy S6 awal taun iki, lan iki uga dadi phablet pisanan kanthi layar pinggiran sudhut mlengkung. Aja salah, iki kelas premium, produk premium kanthi bingkai logam lan rong gelas tempered ing sakupenge, lan kabeh mau dirasakake ing paket sing langsing lan apik banget. Google Nexus 6, komparatif, ora katon apik banget: isih ana lan nampilake bingkai logam sing apik, nanging gayane luwih sithik lan punggung plastik nggawe sidik jari kaya edan lan cepet-cepet katon kaya kekacoan ( diakoni, pinggiran S6 + uga nyekel bekas driji, nanging ora krasa greasy).
Banjur ana ukurane. Bedane antarane 5,7 & rdquo; layar lan 6 & rdquo; siji kudune ora amba, nanging piranti loro iki rasane beda banget. Samsung wis nindakake tugas sing apik banget kanthi kurva cerdas, profil sing tipis, lan bezel sisih sing apik banget, saengga S6 edge + rasane luwih kaya 5,5 incher. Kompak banget kanggo ukuran layar. Ora kaya ngono kanggo Nexus 6 - layar 6 inci sing amba, nanging ora bisa nyamar apa wae: telpon cukup kandel, bezel ora minimal, lan rasane umume phablet iki luwih mirip karo tablet cilik tinimbang telpon gedhe. Ya, iki mesthi bakal rumangsa ora kepenak kanggo akeh wong, dene pinggiran S6 + cenderung luwih gampang diatur lan ramah pangguna ing ukuran.
Ing babagan tombol, ana tanda tangan tombol fisik Samsung Samsung ing pinggir S6 + (uga tumindak minangka maca bekas driji jinis tutul) kanthi rong tombol capacitive, banjur sampeyan duwe tombol daya / kunci ing sisih tengen lan rong tombol volume ing sisih kiwa. Nexus 6, ing bagean kasebut, ora duwe scanner bekas driji, lan nggunakake tombol navigasi ing layar.
Kepiye manawa kurva anyar sing apik? Ya, konten kayane mung bisa ditrapake kanthi efek futuristik sing apik lan telpon rasane meh kurang bezel. Kita uga seneng fungsionalitas sing ditambahi - saiki sampeyan bisa ngoper aplikasi lan kontak cepet - isih durung bisa nyebabake perbaikan fungsional, nanging sentuhan sing apik banget lan kita seneng banget.
Samsung-Galaxy-S6-edge-vs-Google-Nexus-618 Samsung Galaxy S6 pinggiran +

Samsung Galaxy S6 pinggiran +

Ukuran

6,08 x 2,98 x 0,27 inci

154,4 x 75,8 x 6,9 mm

Bobot

5,40 ons (153 g)


Google Nexus 6

Google Nexus 6

Ukuran

6,27 x 3,27 x 0,4 inci

159,26 x 82,98 x 10,06 mm


Bobot

6,49 oz (184 g)



Samsung Galaxy S6 pinggiran +

Samsung Galaxy S6 pinggiran +

Ukuran

6,08 x 2,98 x 0,27 inci

154,4 x 75,8 x 6,9 mm

Bobot

5,40 ons (153 g)


Google Nexus 6

Google Nexus 6

Ukuran

6,27 x 3,27 x 0,4 inci

159,26 x 82,98 x 10,06 mm

Bobot

6,49 oz (184 g)

Deleng perbandingan ukuran lengkap Samsung Galaxy S6 + vs Google Nexus 6 utawa bandhingake karo telpon liyane nggunakake alat Ukuran Banding.



Tampilan

Layar Quad HD 5,7 inci ing pinggir Galaxy S6 + minangka pameran sing paling apik kanggo Super AMOLED: layar padhang lan dikalibrasi kanthi & lsquo; Dasar & rsquo; mode Nexus 6 & 6quo; Layar Quad HD uga AMOLED nanging warna mati.

Samsung wis nambah tampilan AMOLED kanthi cepet, lan sanajan setaun setengah taun kepungkur ana masalah parah karo kualitas warna, saiki layar AMOLED ing ndhuwur telpon Samsung katon luwih apik.
Edge Galaxy S6 + minangka conto sing jelas babagan perbaikan iki: nampilake tampilan Super AMOLED 5,7 inci kanthi resolusi Quad HD (1440 x 2560 piksel). Google Nexus 6, minangka perbandingan, uga dilengkapi resolusi Quad HD lan teknologi AMOLED, nanging generasi teknologi lawas lan kualitas nyata sejatine luwih elek. Iki dudu babagan ketajaman: kaloro layar nggunakake matriks Diamond PenTile, lan katon tajem lan tanpa piksel (kerapatan piksel 515ppi ing pinggir S6 + lan 490ppi ing Nexus 6).
Bedane ing kualitas warna. Edge Galaxy S6 + dilengkapi macem-macem mode layar: & lsquo; Adaptif & rsquo; minangka standar, nanging kanggo mode warna sing paling akurat yaiku & lsquo; Dhasar & rsquo;. & lsquo; Dhasar & rsquo; selaras karo standar warna sRGB, siji ruangan warna sing kabeh dioptimalake ing web lan ing Android. Sayange, Nexus 6 ora netepi standar warna iki, kanthi warna sing katon ora wajar: oversaturated lan ora realistis.
Deleng pangukuran lab sing pas, pinggiran S6 + duwe putih sing katon putih murni, kanthi suhu warna cedhak karo referensi 6500K, lan gamma ing sisih kidul nilai referensi 2.2 ing 2.12 (gamma ngisor bisa nyebabake gambar sing wis dikumbah) . Kesalahan warna uga cilik. Sanalika, Nexus 6 wis kakehan, warna lan gamma ora realistis 1,94, adoh saka standar 2.2.
Samsung wis kerja keras kanggo nggawe layar AMOLED luwih cerah, lan ujung S6 minangka salah sawijining tampilan paling padhang sing ditemokake nganti saiki, tekan pucuk puncak 502 nits, nalika Nexus 6 katon surup ing pucuk padhange mung 270 nits. Padhang sing luwih dhuwur saka pinggiran S6 + paling penting nalika ing njobo, ing endi telpon bisa nyorot lan luwih gampang diwaca lan digunakake. Elinga yen kanthi layar AMOLED, padhange beda-beda gumantung karo warna sing ditampilake, lan iki nilai sing wis kita kira-kira kanthi ngukur gambar kabeh-putih. Kita uga kudu nyebutake manawa ndeleng sudut pandang apik banget ing piranti kasebut, sanajan tetep kecepetan lan kontras, nanging ora kualitas warna.

Ukuran tampilan lan kualitas

  • Pangukuran layar
  • Ndeleng sudhut
  • Bagan warna
Padhang maksimal Sing luwih dhuwur luwih becik Padhang minimal(bengi) Ngisor luwih apik Kontras Sing luwih dhuwur luwih becik Suhu warna(Kelvins) Gamma Delta E rgbcmy Ngisor luwih apik Delta E grayscale Ngisor luwih apik
Samsung Galaxy S6 pinggiran + 502
(Apik banget)
1
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6658
(Apik banget)
2.12
2,59
(Apik)
3.12
(Apik)
Google Nexus 6 270
(Apik)
1
(Apik banget)
ora bisa diukur
(Apik banget)
6551
(Apik banget)
1,94
5.61
(Rata-rata)
2.32
(Apik)

Nomer ing ngisor iki makili jumlah penyimpangan ing properti masing-masing, sing diamati nalika ditampilake saka sudut 45 derajat sing beda karo ndeleng langsung.

Padhang maksimal Ngisor luwih apik Padhang minimal Ngisor luwih apik Kontras Ngisor luwih apik Suhu warna Ngisor luwih apik Gamma Ngisor luwih apik Delta E rgbcmy Ngisor luwih apik Delta E grayscale Ngisor luwih apik
Google Nexus 6 45,2%
0%
ora bisa diukur
13,7%
1,5%
24,2%
151,7%
Samsung Galaxy S6 pinggiran + 73,5%
0%
ora bisa diukur
14,8%
0,9%
67,2%
150,3%
  • Gamut warna
  • Akurasi warna
  • Akurasi abu-abu

Bagan gamut warna CIE 1931 xy nggambarake set (area) warna sing bisa ngasilake reproduksi, kanthi ruang warna sRGB (segitiga sing disorot) dadi referensi. Bagan kasebut uga nyedhiyakake gambaran visual babagan akurasi warna tampilan & apos; Kothak cilik ing wates segitiga minangka titik referensi kanggo macem-macem warna, dene titik cilik minangka pangukuran nyata. Apike, saben titik kudu dipanggonke ing ndhuwur alun-alun. Nilai 'x: CIE31' lan 'y: CIE31' ing tabel ing ngisor grafik nuduhake posisi saben pangukuran ing grafik. 'Y' nuduhake luminansi (ing nits) saben warna sing diukur, dene 'Target Y' minangka level luminance sing dikarepake kanggo warna kasebut. Pungkasan, '2000E 2000' minangka nilai Delta E kanggo warna sing diukur. Nilai Delta E ing ngisor 2 luwih becik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Samsung Galaxy S6 pinggiran +
  • Google Nexus 6

Bagan akurasi warna menehi ide babagan warna sing cedhak karo ukuran sing diukur karo nilai referensi. Baris kaping pisanan ngemot warna sing diukur (nyata), dene baris nomer loro duwe warna referensi (target). Yen warna sing cedhak karo target, luwih apik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Samsung Galaxy S6 pinggiran +
  • Google Nexus 6

Bagan akurasi Grayscale nuduhake manawa tampilan duwe saldo putih (saldo ing antarane abang, ijo lan biru) sing bener ing warna abu-abu (wiwit peteng nganti padhang). Yen warna sing cedhak karo Target, luwih apik.

Pangukuran kasebut digunakake kanthi nggunakake Potret Nampilake piranti lunak kalibrasi CalMAN.

  • Samsung Galaxy S6 pinggiran +
  • Google Nexus 6
Ndeleng kabeh