SDET Unicorn - Napa angel banget nyewa SDET?

SDET, uga dikenal minangka Insinyur Pangembangan Piranti Lunak ing Tes, minangka peran kerja ing Pengujian Piranti Lunak lan Domain Jaminan Mutu. Tembung kasebut wiwitane digunakake dening Microsoft banjur Google kanthi tujuan ngganti tugas tes manual sing biasa lan bola-bali kanthi otomatis.

Sajrone pirang-pirang taun, luwih akeh perusahaan sing nggunakake SDET amarga peran penting ing Agile lan DevOps. Nanging, iki minangka peran sing tantangan.

Teknologi diganti kanthi cepet lan panguji kudu sinau akeh supaya bisa maju ing game kasebut.


Ing postingan sadurunge, Tes ing Jagad DevOps , Aku nerangake kepiye peran panguji wis diganti sajrone dasawarsa pungkasan, mula nyipta kekurangan nyoba unicorn .

Kiriman iki nyritakake babagan peran SDET lan kenapa SDET unicorn angel ditemokake.




Apa sing ditindakake SDET?

SDET minangka panguji perangkat lunak teknis kanthi fokus ngembangake skrip tes otomatis.



Biasane, dheweke minangka bagean saka tim sing lincah lan kerja bareng para pangembang kanggo ngotomatisasi Kriteria Penerimaan ing crita pangguna.

Uga melu kegiatan QA sing khas, dheweke bisa nulis apa wae saka tes integrasi otomatis, tes API lan / utawa tes otomatisasi UI.

Kajaba iku, SDET bisa mbantu mriksa tes unit sing ditulis dening pangembang.




Napa Perlu SDET?

Ing saben produk, ana sawetara fitur inti sing kudu dienggo ing saben produk. Iki tegese ing saben sprint, fitur-fitur anyar ditambah fungsi sing wis ana kudu dites.

Pangembangan tangkas kanthi cepet. Kanthi sprint cendhak, sing umure biasane 2-minggu, panguji ora duwe wektu kanggo nyoba kabeh kanthi manual.

Nalika panguji ing tim ora duwe katrampilan sing dibutuhake kanggo nulis cek otomatis, kabeh tes kudu rampung kanthi manual.

Pungkasane, tes dadi hambatan kanggo pangembangan lan ngeculake piranti lunak amarga butuh wektu luwih suwe lan suwe.


Mula, nyewa lan nyelehake SDET ing tim sing lincah bisa ngatasi beban kanthi otomatis nganakake tes lan tugas manual.



Wawancara lan Nyewa SDET

Dadi, kenapa angel banget golek lan merekrut SDET sing apik?

Sajrone pirang-pirang taun, mayoritas sing diarani SDET sing wis dakwawancara ora duwe katrampilan teknis sing dibutuhake utawa ora ngerti babagan QA lan prinsip-prinsip tes.

Dheweke ora ngerti sebabe sebab utama peran SDET ing sawijining tim. Umume nemokake asumsi yen kabeh sing dibutuhake yaiku otomatisake kriteria panrima. Ayo dadi jelas, SDET Dudu insinyur otomatisasi .


Duwe keseimbangan sing tepat kanggo nyoba katrampilan lan katrampilan teknis minangka perkara utama.

SDET sing hebat minangka penguji perangkat lunak kanthi perdagangan, seneng banget babagan kualitas piranti lunak lan ing wektu sing padha cerdas kanthi teknologi lan duwe katrampilan teknis sing pas.

Nalika wawancara karo SDET, aku mesthi golek QA Mindset lan Ketrampilan Teknis.



Profil SDET - Penguji tumpukan lengkap

Apa profil saka SDET sing hebat? Apa katrampilan sing kudu diduweni SDET?


Saiki, sawetara wong wis krungu pangembang lengkap, nanging bisa uga panguji tumpukan lengkap ?

Miturut pendapatku, mesthine kudu ana SDET paling ora katrampilan lan atribut ing ngisor iki:

  • Nduwe pola pikir tester, penasaran lan bisa nggawe skenario tes sing menarik
  • Nduwe pangerten sing kuat babagan prinsip lan metodologi tes
  • Ngerti manawa kabeh tes asipat eksplorasi lan ngapresiasi bedane nyoba lan mriksa.
  • Bisa ngetrapake cara tes sing cocog kanggo skenario tartamtu
  • ngerti bedane antara tes lan QA
  • Bisa kode ing paling ora siji skrip utawa basa pamrograman (Java lan Javascript dadi sing paling populer)
  • Ngerti HTTP lan cara nggawe aplikasi web modern
  • Bisa nulis UI uga Tes otomatis API. Siji utawa liyane ora cukup!
  • Ngerti Git, Panjaluk Narik, Cabang , lsp.
  • Sifat lincah lan ngerti kepiye tes cocog karo model sing lincah
  • Bisa nulis skrip tes kinerja ( Gatling lan / utawa JMeter )
  • Mikir babagan keamanan lan ngerti OWASP
  • Ngerti pipa CI / CD lan Mbangun
  • Ngerti layanan sing ditawakake panyedhiya platform cloud kayata AWS, Azure lan Google Cloud


Dadi SDET sing hebat

Kaya sing bisa dideleng, sawetara katrampilan sing diarepake SDET cukup jembar.

Saran kula kanggo panguji sing pengin dadi SDET lan tetep relevan ing jaman anyar QA yaiku:

Priksa manawa sampeyan ngupayakake duwe kabeh katrampilan ing ndhuwur ing profil SDET_, nanging minimal: _

Ngerti lan ngerti dhasar-dhasar tes

Pertama lan paling penting, ngerti dhasar pengujian piranti lunak.

Pancen ora cocog karo pangembang lan bisa nulis kode sing apik. Nanging yen sampeyan ora duwe pola pikir QA, yen sampeyan ora bisa nggawe skenario sing cukup kanggo nyoba crita lan fitur pangguna kanthi jero, mula ora bakal nambah nilai apa-apa. Sampeyan bisa uga kerja keras lan dadi pangembang.

Ngerti lan ngerti HTTP

Umume aplikasi web modern sesambungan karo API.

Penting kanggo ngerti lan ngerti arsitektur HTTP lan cara kerja web. Yen sampeyan ora bisa mbedakake panjaluk POST lan panjaluk GET utawa ora ngerti kepiye parse JSON , banjur kepiye sampeyan bisa nyoba API kanthi efektif?

Investasi wektu kanggo sinau alat uji coba API kayata Karate .

Sampeyan ora bisa nyebut dhewe SDET yen mung pengin otomatis, lan kabeh sing sampeyan kenal yaiku Java, Selenium, lan Timun!