Pengujian Piranti Lunak lan Jinis Mikir sing Beda

Nalika nerangake Uji Piranti Lunak, otak manungsa minangka alat uji coba paling apik. Nalika nyoba piranti lunak, kita ngolah informasi, ngrampungake masalah, njupuk keputusan lan nggawe ide anyar.

Minangka panguji, kita kudu ngerti macem-macem jinis pamikiran supaya bisa nggandhengake karo kahanan sing beda. Contone, nalika ndeleng diagram desain, kita kudu analitis. Nalika mikir skenario, kita kudu mikir kanthi cara sing abstrak.

Kegiatan pengujian sing beda-beda mbutuhake proses pamikiran sing beda. Amarga alesan iki, penting supaya 'bisa urip' mode mikir beda kanggo saben kegiyatan.




Jinis Mikir ing Konteks Pangujian Piranti Lunak

Ayo ditliti macem-macem jinis mikir lan kepiye carane bisa ditrapake ing konteks Pengujian Piranti Lunak lan macem-macem kegiatan uji coba.

Mikir Kreatif utawa lateral

Mikir kreatif tegese ndeleng sesuatu kanthi cara anyar. Iki minangka definisi 'mikir ing njaba kothak.'


Ing mikir kreatif, kita adoh saka teori, aturan lan prosedur sing wis ditemtokake lan nindakake samubarang kanthi cara anyar lan imajinatif.



Contone, ing konteks pangujian, bisa uga nalika ngetrapake teknik tes anyar, kayata. teknik tes pasangan arah kanggo nyuda jumlah permutasi nanging nambah jangkoan.

Mikir Analitis

Mikir analitis nuduhake kemampuan kanggo misahake kabeh dadi bagean dhasar supaya bisa mriksa bagean lan sesambungane. Iki kalebu mikir kanthi cara sing logis, kanthi langkah-langkah kanggo ngrampungake sistem informasi sing luwih gedhe.

Contone, nalika ndeleng diagram arsitektur lan nyoba ngerteni dalane liwat sistem lan komponen individu.


Conto sing apik yaiku nalika kita nganalisa apa sing kedadeyan nalika pangguna ngirim formulir lan panjaluk dikirim menyang API sing komunikasi karo Database.

Mikir Kritik

Mikir kritis minangka kemampuan kanggo alesan kanthi nganalisa kanthi tliti babagan prekara kanggo nemtokake validitas utawa akurasi kasebut. Yaiku babagan dadi siswa aktif tinimbang sing ora nampa informasi pasif.

Mikir kritis bisa uga minangka jinis mikir sing paling penting ing konteks pangujian. Minangka panguji, kita kudu mesthi takon babagan ide lan asumsi tinimbang ora nampa miturut nilai pasuryan.

Contone, nalika ndeleng crita pangguna, kita bisa uga takon babagan kriteria panrima tinimbang nampa dheweke kaya sing diwenehake.


Mikir konkrit

Mikir konkrit nuduhake kemampuan kanggo paham lan ngetrapake ilmu faktual. Kosok baline karo pamikiran abstrak.

Wong sing mikir konkret seneng nuruti pandhuan lan duwe rencana rinci. Dheweke sengit karo samubarang sing kabur utawa ora jelas. Kaya ngono, para pemikir konkrit luwih seneng nggarap dhaptar lan spreadsheet.

Ing konteks pangujian, yaiku nalika panguji njaluk kabeh instruksi kudu ana sadurunge miwiti tes. Contone sawetara panguji ora bakal miwiti nyoba nganti kabeh kriteria panrima ditetepake ing crita pangguna.

Mikir Abstrak

Kosok baline mikir konkrit, mikir abstrak nuduhake katrampilan mikir bab-bab sing sejatine ora ana.


Penguji piranti lunak sing mikir kanthi cara sing abstrak ndeleng pinunjul gagasan lan informasi sing luwih jembar tinimbang detail konkrit.

Contone, ing konteks tes lan sesi ngresiki crita, panguji kanthi kemampuan mikir kanthi cara sing abstrak bisa ngasilake skenario tes sing menarik. Ora mung maca kritéria panrima, panguji bakal ndeleng crita pangguna lan nyoba ngerti kepiye hubungane utawa pengaruh bagean liya ing sistem kasebut.

Mikir Divergen

Thinking Divergent nuduhake kemampuan ngasilake ide kreatif kanthi nggoleki solusi sing bisa ditindakake kanggo ngupayakake ide sing bisa digunakake. Iki kalebu nggabungake fakta lan data saka macem-macem sumber banjur nggunakake logika lan ilmu kanggo njupuk keputusan.

Nalika nindakake tes eksplorasi, kita aplikasi oracles lan heuristics lan nggawe keputusan adhedhasar pengalaman sadurunge.


Mikir Konvergensi

Mikir kanthi konvergensi minangka kemampuan kanggo nggabungake macem-macem topik utawa perspektif topik kanthi cara sing teratur lan logis kanggo nemokake siji jawaban.

Contone, nalika nyoba nemokake panyebab utama cacat, kita nglumpukake informasi sing relevan lan ngekstrak data sing dibutuhake.

Mikir Urutan

Mikir kanthi urutan (linear) nuduhake katrampilan ngolah informasi kanthi tertib kanthi tertib. Nglibatake kemajuan langkah-langkah kanthi langkah-langkah yen respon tumrap langkah kudu dipikolehi sadurunge langkah liyane ditindakake.

Ing konteks pangujian piranti lunak, iki cocog karo nalika kita ngetutake skrip kanthi langkah-langkah sing wis ditemtokake lan asil sing diarepake.

Mikir Holistik

Pemikiran holistik (nonlinear) minangka kemampuan kanggo ndeleng gambaran gedhe lan ngenali kepiye komponen mbentuk sistem sing luwih gedhe. Iki kalebu nggedhekake proses pamikiran sampeyan menyang macem-macem arah, tinimbang mung sak arah.

Ing konteks pangujian, iki nalika nindakake integrasi utawa pengujian sistem.

Kesimpulan

Tes piranti lunak mbutuhake mikir kanthi jero. Iki minangka proses terus takon lan nganalisa informasi sing ditampa. Aktivitas tes sing beda-beda mbutuhake proses mikir sing beda. Ngerti macem-macem jinis mikir bakal mbantu takon sing bener.

Nalika wawancara karo panguji, kita kudu takon adhedhasar skenario sing nggunakake katrampilan mikir panguji babagan jinis-jinis pamikiran ing ndhuwur.