Kauntungan lan Kerugian Otomatisasi

Uji Otomatisasi, yen ditindakake kanthi bener bisa duwe akeh kaluwihan lan migunani banget kanggo proyek lan organisasi. Nanging ana sawetara jebakan utawa kerugian saka uji coba otomatis sing kudu dingerteni.



Kauntungan Otomatisasi Tes

Apa kaluwihan saka Otomatisasi Tes?

Konfirmasi sing dingerteni

Priksa otomatis minangka cara sing paling apik kanggo ngonfirmasi manawa aplikasi isih bisa digunakake kanthi bener sawise diowahi.


Sampeyan bisa uga yen nalika fitur anyar ditambahake menyang aplikasi utawa bug tetep, kena pengaruh fungsi piranti lunak sing digunakake, yaiku bug regresi diwiwiti.

Kanthi mbukak serangkaian pamriksaan regresi otomatis nalika aplikasi dianyari, kita bisa ngenali sembarang bug anyar sing disebabake minangka asil pangowahan.


Informasi utama ing kene yaiku mbukak kir otomatis nalika aplikasi nganyari.



Ora prelu mbukak kabeh cek otomatis. Paket regresi asap cepet kudu cukup kanggo ngrampungake masalah utama.

Umpan balik cepet

Keuntungan gedhe liyane kanggo mriksa otomatis yaiku umpan balik sing cepet nalika aplikasi dianyari. Saenipun tim pangembangan kudu ndandani kegagalan yen wis muncul, sadurunge pindhah menyang tugas liyane.

Tulung dicathet manawa umpan balik cepet iki mung bisa ditindakake kanthi tes unit lan tes API. Yen kita nyoba fungsi saka UI utawa ing level sistem, tes bisa suwe banget kanggo ngrampungake.


Cepet eksekusi kir

Priksa otomatis bisa suwe njupuk skrip. Nanging, nalika nglakokake, umume luwih cepet lan bisa ngliwati macem-macem langkah luwih cepet tinimbang manungsa. Mula, dheweke mbantu menehi umpan balik cepet menyang tim pangembangan.

Iki pancen bener ing kasus skenario sing didhukung data.

Mbebasake wektu panguji

Panggunaan cek otomatis sing paling apik yaiku tes regresi.

Tes regresi kanthi otomatis mbebasake wektu uji coba, saengga bisa luwih fokus karo tes eksplorasi fitur anyar.


Kanthi token sing padha, yen ditrapake kanthi bener, mriksa otomatis bisa mbukak kanthi otomatis kanthi minimal utawa tanpa pengawasan utawa intervensi manual.

Tim pangembangan bisa menehi kontribusi

Priksa otomatis biasane ditulis nganggo basa sing padha karo aplikasi sing dites. Amarga iku, tanggung jawab nulis, njaga lan nglakokake tes dadi tanggung jawab bareng.

Kabeh wong ing tim pangembangan bisa menehi kontribusi, ora mung panguji.



Kerugian Otomatisasi Tes

Apa kekurangan Tes Otomatisasi?


Rasa kualitas sing salah

Ati-ati tes sing kliwat! Iki penting banget kanggo verifikasi fungsi ing UI utawa level Sistem.

Priksa otomatis mung mriksa apa sing wis diprogram kanggo dipriksa.

Kabeh cek otomatis ing suite tes bisa dilalekake kanthi seneng, nanging bisa uga ana cacat utama sing ora bisa dideteksi. Alesan kanggo iki amarga cek otomatis ora diwenehi kode kanggo 'nggoleki' kegagalan kasebut.

Solusi: priksa manawa sampeyan ngrancang skenario tes sing apik sadurunge diotomatisasi. Priksa otomatis mung apik karo desain tes kasebut. Uga komplit cek otomatis kanthi tes manual / eksplorasi.


Ora dipercaya

Pemeriksaan otomatis bisa gagal amarga akeh faktor. Yen kir otomatis bakal gagal amarga ana masalah kajaba bug asli, bisa nambah weker sing salah.

Contone, mriksa otomatis bisa rusak amarga ana pangowahan UI, layanan ora aktif utawa masalah karo jaringan.

Masalah kasebut dudu langsung saka aplikasi sing dites nanging bisa nyebabake asil cek otomatis.

Solusi: Yen bisa / ditrapake, gunakake stubs. Mandheg ngrampungake masalah kanthi konektivitas utawa pangowahan ing sistem pihak kaping 3. Mula, pamriksa otomatis bakal ora ana gagal ing hilir.

Uji Otomatisasi ora nyoba

Sayange, akeh wong sing salah nyoba 'Uji Otomasi' karo Tes.

Sawise duwe alat kanggo ngotomatisasi pengujian, dheweke pengin 'ngotomatisasi kabeh tes'. Dheweke pengin nyingkirake kabeh 'penguji manual'.

Kasunyatane yaiku tes minangka latihan eksplorasi. Tes mbutuhake pengetahuan domain, pikiran sing fokus lan kekarepan kanggo sinau aplikasi kasebut.

Tes ora mung nglakokake langkah-langkah tes sing wis ditemtokake lan mbandhingake asil nyata karo asil sing diarepake. Iki tugas cek otomatis.

Kanggo nyoba aplikasi kanthi bener, intelijen manungsa mesthi dibutuhake.

Solusi: Ngerti manawa kanggo sukses proyek sampeyan butuh tes otomatis lan manual.

Siji ora ngganti sing liyane; nglengkapi cek otomatis kanthi tes manual / eksplorasi.

Wektu lan Upaya Pangopènan

Sampeyan kudu nampa kasunyatan manawa tes otomatis mbutuhake pangopènan. Minangka aplikasi sing lagi tes berkembang, semono uga kir otomatis.

Priksa otomatis ora suwe. Yen kemasan regresi ora dianyari, sampeyan bakal wiwit ndeleng kabeh jinis kegagalan.

Mungkin sawetara cek wis ora relevan maneh. Utawa, priksa uga dudu gambaran sing nyata saka implementasine anyar.

Gagal kasebut bisa ngrusak asil tes.

Miwiti otomatisasi tes dudu gaweyan siji-sijine. Kanggo ngoptimalake pamriksa otomatis, kudu dianyari lan relevan. Iki, mbutuhake akeh wektu, gaweyan lan sumber daya.

Solusi: Amarga faktor pangopènan minangka kegiyatan sing isih ana, investasi wektu kanggo ngrancang kerangka kerja sing apik. Gunakake modul sing bisa digunakake maneh, misahake tes saka kerangka lan gunakake prinsip desain sing apik kanggo nyuda upaya pangopènan.

Umpan balik alon-alon

Yen fungsi wis siyap kanggo nyoba, umume luwih cepet nggawe priksa manual.

Masalahe, kir otomatis bisa mbutuhake wektu suwe kanggo skrip gumantung saka kerumitan tes. Mula, mriksa manual menehi umpan balik sing luwih cepet tinimbang skrip, mbukak lan mriksa asil.

Kajaba iku, ing babagan pangujian level UI lan Sistem, cek otomatis bisa suwe banget kanggo ngrampungake lan nglaporake. Mula, yen ana bug asli, bisa uga kita ora sadhar nganti kabeh tes rampung.

Solusi: Coba otomatis tes saliyane pangembangan supaya yen pangembangan rampung, sampeyan bisa mbukak tes otomatis nglawan fungsi anyar.

Kajaba iku, pisah pamriksa kanthi otomatis ing macem-macem bungkus.

Paket regresi asap kudu cepet banget. Tes kasebut mung kudu mriksa manawa aplikasi bisa diwiwiti lan diakses.

Sabanjure, sampeyan bisa duwe paket regresi fungsional sing mriksa fungsi utama.

Paket regresi liyane bisa nyakup kabeh tes end-to-end lan tes ambane. Priksa iki bisa ditindakake sewengi.

Tuladha roto wengi yaiku cek otomatis lintas-browser. Iki biasane mbutuhake wektu suwe kanggo mbukak kabeh browser.

Ora ditemokake bug

Umume kewan omo katon kaya 'ora sengaja' utawa nalika nindakake tes eksplorasi.

Iki bisa uga amarga ing saben sesi pengujian eksplorasi, kita bisa nyoba aplikasi kanthi macem-macem cara.

Priksa regresi otomatis ing tangan liyane, mesthi tindakake path sing diwenehake. Kadhangkala kanthi set data tes sing padha. Iki nyuda kasempatan nemokake cacat anyar ing aplikasi kasebut.

Uga jumlah bug regresi kayane luwih murah tinimbang bug fitur anyar.

Solusi: Coba gawe acak ing skenario lan data. Nyoba macem-macem dalan kanthi data sing beda-beda saben wektu bisa ngungkapake potensi masalah.



Kesimpulan

Ing kiriman iki, kita ndeleng sawetara kaluwihan lan kekurangan tes otomatis. Nalika melu tes otomatis, kita kudu nganggep poin ing ndhuwur supaya entuk bathi paling akeh.