Tips Otomatisasi Tes lan Praktik Paling Apik

Pengujian Otomatis minangka kegiatan uji coba sing penting sajrone siklus pangembangan perangkat lunak amarga bisa menehi umpan balik cepet marang tim nalika fitur anyar wis dikembangake.

Iki uga ngilangi beban saka QA supaya bola-bali mbukak tes regresi sing ngirit wektu kanggo QA fokus ing kegiatan uji coba liyane.

Uji Otomatisasi, yen rampung kanthi bener, bisa migunani banget kanggo tim. Tips ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan entuk paling regane saka proses uji coba lan kegiatan kanthi otomatis lan nyoroti jebakan sing kudu dihindari nalika miwiti tes otomatis.




Manual vs Otomatis - Tes vs Priksa

Aja mbandhingake tes antarane tes manual lan otomatis. Kalorone dibutuhake amarga saben duwe tujuan sing beda. Tes otomatis minangka instruksi sing ditulis dening wong kanggo nindakake tugas tartamtu. Saben tes otomatis mbukak, iku bakal ngetutake langkah sing padha karo instruksi lan mung mriksa prekara sing dijaluk mriksa.

Saliyane, sajrone tes manual, otak tester melu lan bisa nemokake kegagalan liyane ing sistem kasebut. Langkah-langkah tes bisa uga ora mesthi padha, amarga panguji bisa ngowahi aliran sajrone tes; iki utamane bener yen ana tes eksplorasi.




Otomatis Tes Regresi

Alesan utama sampeyan pengin ngotomatisasi tes yaiku sampeyan pengin nglakokake tes bola-bali saben rilis anyar. Yen tes diwajibake dileksanakake mung sapisan, mula upaya kanggo ngotomatisasi tes bisa luwih gedhe tinimbang manfaate.



Tes regresi diwajibake dileksanakake kanthi bola-bali nalika piranti lunak sing diuji saya maju. Iki bisa dadi akeh wektu lan tugas sing mboseni kanggo QA kudu mbukak tes regresi saben dina. Tes regresi minangka kandidat sing cocog kanggo uji coba otomatis.



Tes Desain Sadurunge Nggawe Otomatis

Sampeyan mesthi praktik sing apik kanggo nggawe kasus tes lan skenario sadurunge miwiti tes kanthi otomatis. Desain tes sing apik sing bisa mbantu ngenali cacat, tes otomatis mung nggunakake desain tes.

Bebaya nalika langsung menyang otomatis yaiku sampeyan mung kepengin nggawe skrip supaya bisa digunakake lan biasane mung ngotomatisake skenario aliran sing positif lan seneng tinimbang mikirake skenario liyane sing bisa dites.


Kajaba iku, aja nyuda ruang lingkup tes mung supaya tes bisa digunakake utawa lulus.



Mbusak kahanan sing durung mesthi saka Tes Otomatis

Salah sawijining poin utama tes otomatis yaiku kemampuan menehi asil sing konsisten supaya bisa ngerti manawa ana kesalahan sing salah nalika tes gagal.

Yen tes otomatis liwati sajrone roto lan gagal ing proses sabanjure, tanpa ana owah-owahan ing piranti lunak sing lagi dites, kita ora bisa yakin manawa kegagalan amarga aplikasi utawa amarga faktor liyane, kayata masalah lingkungan uji coba utawa masalah ing kode tes dhewe.

Yen ana kegagalan, kita kudu nganalisa asil kanggo ndeleng apa sing salah, lan nalika ana asil positif sing ora konsisten utawa palsu, bakal nambah wektu analisis.


Aja wedi mbusak tes sing ora stabil saka paket regresi; tinimbang, goleki asil resik sing konsisten sing bisa dipercaya.



Tinjau Tes Otomatis kanggo Validitas

Sampeyan bakal kewatir karo akeh tes otomatis sing wis ketinggalan jaman, aja mriksa apa-apa utawa ora mriksa verifikasi sing paling penting!

Iki bisa uga minangka gejala mlumpat menyang otomatis tanpa mbuwang wektu cukup sadurunge kanggo ngrencanakake apa sing kudu ditindakake lan ngrancang skenario tes sing apik.

Tansah duwe kolega kanggo mriksa tes otomatis kanggo validitas lan kewarasan. Priksa manawa tes wis anyar.




Aja Otomatisake Fungsi sing ora stabil

Minangka fitur utawa fungsionalitas anyar sing dikembangake, akeh perkara sing salah lan malah fitur kasebut uga ora bisa ditrapake maneh amarga bisnis wis ganti pikirane.

Yen sampeyan miwiti ngotomatisasi tes nalika fitur lagi dikembangake, tes kudu diupdate kaping pirang-pirang nalika fitur kasebut berkembang lan bisa uga angel nyoba ngupayakake kabeh pangowahan. Lan yen fitur wis ora ditrapake maneh, kabeh upaya kanggo uji coba otomatis bakal muspra.

Mula, iku paling becik kanggo ngotomatisasi fitur yen wis stabil lan ora kena owah.



Aja Nyana Sihir Saka Otomatisasi Tes

Alesan utama uji coba otomatis yaiku mbebasake wektu QA kanggo tes eksplorasi sing menarik lan menehi kapercayan marang tim manawa aplikasi isih apik amarga ana pangowahan anyar.


Aja ngarepake otomatis kanggo nemokake akeh kewan omo . Kasunyatane, jumlah kewan omo sing ditemokake kanthi otomatis mesthi kurang saka tes manual lan eksplorasi.



Aja Langsung Mandhegake Otomatis - Ati-ati Tes sing Liwat

Tes regresi otomatis bisa menehi kapercayan kanggo tim amarga tes regresi isih kudu dilalekake nalika fungsi anyar dikirim. Tim wiwit ngandelake tes lan duwe tes regresi sing apik bisa dadi jaring pengaman.

Nanging, cathet manawa ora kabeh tes kanthi otomatis utawa bisa otomatis, mula mesthi diiringi tes otomatis kanthi tes eksplorasi.

Kadhangkala pangowahan piranti lunak kudu gagal tes; Nanging, yen kabeh tes dilewati tegese cacat ora kejawab lan amarga ora ana panggilan tindakan, cacat kasebut ora dingerteni.



Tujuan kanggo Umpan Balik Cepet

Umpan balik cepet minangka salah sawijining tujuan tes otomatis amarga pangembang pengin ngerti apa sing dikembangake bisa digunakake lan durung ngrusak fungsine saiki.

Kanggo entuk loop umpan balik cepet iki, tes kudu otomatis ing komponen utawa lapisan API tanpa gumantung karo UI.

Tes sing ditindakake ing UI luwih alon lan gampang ngalami kesalahan amarga ana perubahan GUI. Kanthi tembung liyane, fungsi kasebut isih bisa digunakake kaya sing diarepake, nanging tes gagal amarga ana owah-owahan ing UI. Mula tes kasebut bisa dipercaya.



Ngerteni Konteks kasebut

Tes bisa kanthi otomatis ing lapisan apa wae, Unit, API, Layanan, GUI. Saben lapisan duwe tujuan sing beda kanggo nyoba.
Tes Unit mesthekake yen kode bisa digunakake ing level kelas, sing dikompilasi lan logika kaya sing diarepake. Tes ing lapisan iki luwih akeh verifikasi tinimbang validasi.

Tes API utawa Tes Integrasi mesthekake sawetara fungsi lan kelas bisa kerja bareng lan data bisa diterusake saka siji kelas menyang kelas liyane.

Tes GUI minangka tes pangguna liyane sing mlaku lan lelungan. Umume, kita ora bakal nyoba fungsi saka UI. Iki kudu rampung ing lapisan ngisor.

Tujuan utama tes UI yaiku kanggo mesthekake kabeh sistem bisa digunakake kaya skenario pangguna umum lan kasus panggunaan. Tes ing lapisan iki luwih Validasi tinimbang Verifikasi

Ing level UI, kita ngotomatisasi skenario tinimbang crita.



Aja Otomatis Saben Tes

Jangkoan Tes 100% ora bisa ditindakake amarga bisa mayuta-yuta kombinasi. Kita mesthi nglakokake subset tes sing bisa ditindakake. Prinsip sing padha ditrapake kanggo tes otomatis.

Kanggo nggawe skrip otomatis, butuh wektu lan gaweyan, lan target 'Otomatisasi Saben Tes', kita butuh akeh sumber daya lan wektu, sing asring ora bisa ditindakake.

Nanging, gunakake pendekatan adhedhasar Risiko kanggo nemtokake tes sing kudu diotomatisasi. Kanggo entuk regane paling akeh saka otomatisasi, cukup kanthi otomatis kasus lan skenario bisnis sing paling penting.

Uga, tes otomatis sing akeh nambah biaya perawatan lan angel dijaga.

Cathetan liyane sing kudu dielingi yaiku ora kabeh tes bisa otomatis. Sawetara tes asipat kompleks banget lan mbutuhake akeh pamriksan sistem hilir lan bisa uga ora konsisten. Ing kasus kasebut, paling becik ninggalake cek kasebut kanggo tes manual.



Gunakake Teknik Tes ing Otomatisasi Tes

Teknik tes sing sampeyan sinaoni ing ISTQB, ora mung kanggo tes manual. Iki uga ditrapake kanggo tes otomatis. Teknik kayata Analisis Nilai Wates, Pemisahan Setara, Tes Transisi Negara, Tes Pasangan bisa nyedhiyakake akeh mupangat ing tes otomatis.



Aja Nggawe Otomatis

Kanggo entuk hasil paling saka tes otomatis, proses QA sing apik kudu ditindakake. Yen proses QA semrawut lan kita nambah tes otomatis kanggo lam kasebut, kabeh sing entuk luwih cepet.

Coba wangsulana pitakon kaya, Apa sing kudu diotomatisasi, Nalika otomatis , Kapan nglakokake tes otomatis, Sapa sing bakal ngotomatisasi tes, Alat apa sing kudu digunakake kanggo uji coba uji coba, lsp.

Tips kasebut biasane diklumpukake saka pengalaman minangka Tester Otomasi lan sawetara praktik sing apik lan liyane.

Apa sampeyan duwe Tips Otomasi Tes kanggo ditambahake ing dhaptar iki?