Strategi Tes lan Rencana Tes



Strategi Tes

Dokumen Strategi Tes minangka dokumen level tinggi lan biasane digawe dening manajer proyek. Dokumen iki nemtokake 'Pendekatan Pengujian Piranti Lunak' kanggo entuk target tujuan.

Strategi Tes biasane dijupuk saka dokumen Spesifikasi Kebutuhan Bisnis.

Dokumen Strategi Tes minangka dokumen statis sing artine ora asring diupdate. Menehi standar kanggo proses pangujian lan kegiyatan lan dokumen liyane kayata Rencana Tes ngemot isine saka standar sing ditemtokake ing Dokumen Strategi Tes.


Sawetara perusahaan kalebu 'Pendekatan Tes' utawa 'Strategi' ing njero Rencana Tes, sing apik lan biasane kedadeyan kanggo proyek cilik. Nanging, kanggo proyek sing luwih gedhe, ana siji dokumen Strategi Tes lan macem-macem Rencana Tes kanggo saben tahap utawa level pangujian.

Komponen dokumen Strategi Tes

  • Lingkup lan Tujuan
  • Masalah bisnis
  • Kalungguhan lan tanggung jawab
  • Pelaporan komunikasi lan status
  • Pangiriman test
  • Standar industri sing kudu ditindakake
  • Otomatisasi uji coba lan alat
  • Pangukuran pangukuran lan metrik
  • Risiko lan mitigasi
  • Pelaporan lan pelacakan cacat
  • Manajemen pangowahan lan konfigurasi
  • Rencana latihan


Rencana Tes

Dokumen Rencana Tes ing tangan liyane, asale saka Deskripsi Produk, Spesifikasi Syarat Software SRS, utawa Gunakake Dokumen Kasus.
Dokumen Rencana Tes biasane disiapake dening Test Lead utawa Test Manager lan fokus dokumen yaiku njlentrehake apa sing bakal dites, cara tes, kapan tes lan sapa sing bakal nindakake tes kasebut.


Ora umum yen duwe siji Paket Tes Master sing minangka dokumen umum kanggo fase tes lan saben tahapan tes duwe dokumen Plan Tes dhewe.



Ana akeh debat, manawa dokumen Paket Tes uga dokumen statis kaya dokumen Strategi Tes sing kasebut ing ndhuwur utawa kudu diupdate supaya asring nggambarake pangowahan miturut arah proyek lan kegiyatan kasebut.

Pendapatku dhewe yaiku nalika tahap uji coba diwiwiti lan Manajer Tes 'ngontrol' kegiyatan, rencana tes kudu dianyari kanggo nggambarake penyimpangan saka rencana asli. Sawise kabeh, Perencanaan lan Kontrol minangka kegiatan terus-terusan ing proses tes resmi.

Komponen dokumen Rencana Tes

  • Id Plan Rencana
  • Pambuka
  • Item tes
  • Fitur sing bakal dites
  • Fitur kanggo ora dites
  • Tes teknis
  • Tugas tes
  • Kriteria penundaan
  • Fitur lulus utawa gagal kriteria
  • Lingkungan uji (Kriteria entri, Kriteria metu)
  • Pangiriman test
  • Kabutuhan staf lan pelatihan
  • Tanggung jawab
  • Jadwal

Iki minangka pendekatan standar kanggo nyiyapake rencana tes lan dokumen strategi tes, nanging bisa beda-beda saben perusahaan.




Apa Dokumen Kebijakan Tes?

Kebijakan Tes minangka dokumen level dhuwur lan dadi ndhuwur hirarki struktur Dokumentasi Tes.

Tujuan dokumen Kebijakan Tes yaiku makili filsafat pengujian perusahaan kanthi sakabehe lan menehi pituduh sing kudu dianut lan ngetutake departemen pengujian. Iki kudu ditrapake kanggo proyek anyar lan pekerjaan pemeliharaan.

Nyetel kabijakan tes sing cocog karo manajer senior, nyedhiyakake kerangka kerja sing kuat ing endi praktisi uji coba banjur bisa digunakake. Iki bakal mbantu njamin maksimal nilai strategis sing ana ing saben proyek.

Isi Dokumen Kebijakan Tes

1. Definisi Tes
Organisasi kudu jelas kenapa nyoba. Iki bakal mengaruhi sisa dokumen kebijakan lan uga teknik tes rinci sing dipilih dening manajer tes ing level program lan proyek.


Saka pangerten kenapa tes dibutuhake, sampeyan bisa nemtokake apa tujuane tes ing organisasi kasebut. Tanpa hubungan dhasar iki, upaya tes pancen bakal gagal.

Tuladha: 'njamin piranti lunak nyukupi sarat'

2. Deskripsi proses tes
Penting banget kanggo nggawe pandangan padhet tumrap proses tes. Kita kudu ngatasi pitakon kaya, fase lan subtaasin apa sing bakal kalebu proses tes. Apa peran sing bakal dilibatake lan struktur dokumen sing ana gandhengane karo saben tugas, uga level tes apa sing kudu dipikirake.

Tuladha: 'kabeh rencana tes ditulis sesuai karo kabijakan perusahaan'


3. Evaluasi Tes:
Kepiye cara ngevaluasi asil pangujian, langkah-langkah apa sing bakal digunakake kanggo njamin efektifitas tes ing proyek kasebut?

Tuladha: 'efek ing bisnis nemokake kesalahan sawise dibebasake'

4. Tingkat Kualitas sing bakal ditindakake:
Kriteria kualitas endi sing bakal dites lan level kualitas sing kudu ditindakake sistem sadurunge diluncurake babagan kriteria kasebut?

Tuladha: 'ora ana keruwetan sing gedhe banget sadurunge dirilis produk'


5. Pendekatan Pengujian Proses Pangujian
Sepira kerepe lan kapan kita arep ngetrapake kegunaan proses saiki lan unsur apa sing kudu diapikake lan teknik sing bakal digunakake kanggo nambah proses.

Tuladha: 'Rapat review proyek sing bakal dianakake sawise rampung proyek'