Tes ing DevOps World

DevOps minangka gabungan praktik Pengembangan lan Operasi kanggo pangembangan lan Pangiriman Software.

Penguji sing melu model pangiriman DevOps wiwit takon kaya:

  • Endi tes cocog karo model DevOps?
  • Kepiye tes lan QA ing DevOps beda karo model ing Agile lan model air terjun?
  • Minangka QA, katrampilan tambahan apa sing bakal dakkarepake?

Pos iki mbahas babagan alat, strategi, lan praktik sing kudu dileksanakake kanggo nyoba kanthi efektif ing jagad DevOps, ngemot otomatisasi lan tes terus-terusan ing DevOps.




QA lan Tes ing DevOps

Kepiye pangujian saka grojogan dadi tangkas menyang DevOps?

Model Air Terjun

Praktik pengujian lan Jaminan Mutu wis owah wiwit jaman grojogan, Agile lan saiki DevOps. Ing model air terjun, pangujian katon minangka fase ing siklus pangembangan perangkat lunak. Penguji lan upaya uji coba banget diucapake nalika para penguji biyen dadi bagean saka tim uji coba lan asring pisah karo tim pangembangan.


Penguji duweke strategi tes lan katon minangka penjaga gerbang sing berkualitas. Pengujian umume manual lan biyen kedadeyan sawise piranti lunak wis dikembangake lan sadurunge diluncurake menyang produksi.



Kajaba iku, piranti lunak sing digunakake suwe banget. Tim operasi sing kapisah tanggung jawab ngeculake piranti lunak kasebut menyang produksi, paling apik, kedadeyan saben wulan. Ora ana utawa kurang komunikasi / kolaborasi antarane tim Ops lan tim Dev.

Model Agile

Model tangkas nggawe pergeseran ruang pangembangan lan pengujian uga frekuensi rilis. Piranti lunak dikembangake kanthi iteratif lan tambahan. Scrum, sing minangka metodologi ing model pangiriman Agile, cepet banget misuwur.

Upaya pangembangan dipérang dadi pirang-pirang iterasi cekak, umume suwene 2-4 minggu. Saben pengulangan bakal nggawe piranti lunak sing bisa dikirim kanthi nambahake fitur anyar utawa nambah.


Penguji dadi bagean saka tim pangembangan lan pengujian dadi kegiatan paralel kanggo pangembangan piranti lunak, tinimbang fase ing pungkasan SDLC. Kegiatan pengujian kasebut dadi tanggung jawab bebarengan lan kualitas diduweni dening tim pangembangan.

Model Agile nggabungake praktik pangembangan lan tes lan mbukak dalan kanggo pangiriman piranti lunak sing luwih cepet, nanging, panyebaran nyata menyang produksi isih ditindakake dening tim TechOps sing kapisah.

Nalika tim TechOps duwe pengetahuan babagan server, jaringan, lan penyebaran, biasane ora ngerti rincian saben rilis. Umpan balik menyang tim pangembangan alon. Yen ana bug ing rilis, biasane butuh sawetara jam kanggo tim pangembangan ngerti masalah kasebut.

Model DevOps

DevOps njupuk model Agile kanthi luwih cepet kanthi nyedhaki kegiatan rilis lan penyebaran kanggo pembangunan lan pengujian. Iki tegese tim sing lincah dhewe sing bertanggung jawab tumrap pangembangan, pengujian lan rilis piranti lunak sing digawe.




Strategi Tes DevOps

Tes ing DevOps nyakup kabeh pengembangan piranti lunak lan siklus urip pangiriman. Penguji wis ora mung fokus ing tes fungsi lan verifikasi fitur.

Minangka panguji, kita uga kudu melu tes operasi, tes kinerja, tes keamanan dhasar, uga bisa ngawasi lan nganalisis data produksi lan log.

Dan Ashby duwe kirim banget babagan tes ing DevOps sing diterangake

Sampeyan bisa ngerti sebabe wong angel ngerti endi tes sing cocog karo model sing ora disebutake babar pisan. Kanggo kula, tes cocog kanggo saben titik ing model iki.


Pancen, pengujian bisa lan kudu kedadeyan ing saben tahap kanthi model DevOps. Ing Kiriman Strategi Tes Agile , kita nerangake babagan carane tes cocog karo model Agile.

Strategi pangujian DevOps bisa nambah kanthi nambah bagean ing ngisor iki:

Uji Otomatisasi lan Tes Terus-terusan ing DevOps

Pilihan alat lan teknologi dadi penting banget ing model DevOps. Pilihan alat ngidini kemampuan organisasi ngirim aplikasi lan layanan kanthi kecepatan dhuwur.


Ana penekanan sing luwih gedhe ing pangujian otomatis ing DevOps amarga kita pengin nggawe budaya ing endi kita bisa push kode mudhun sistem kanthi cepet lan percaya dhiri.

Uga tes fungsional otomatis, kita uga kudu duwe tes tes kinerja uga tes keamanan / ketahanan ing pipa pangiriman.

Ora perlu dipungkiri, sadurunge bisa ngetrapake tes otomatis ing ndhuwur, sing pertama lan penting nggawe pipa konstruksi lan pangiriman otomatis ing alat Integrasi Terus-terusan, kayata Jenkins.

Tes ing Produksi

Tes ing produksi ora ateges nglakokake skrip pangujian fungsional / kinerja sampeyan marang sistem urip ing ngendi pangguna nggunakake aplikasi kasebut.

Kita bisa miwiti kanthi nganalisa tren ing tes A / B utawa multivarian. Kita uga bisa ngawasi server kanggo tumindak aneh, kayata bocor memori, panggunaan CPU dhuwur, lsp.



Pengaruh DevOps ing Tes

Kepiye kabeh iki ngowahi peran panguji lan pengujian ing DevOps?

Penguji saiki diarep-arep duwe paling ora ilmu lan katrampilan ing ngisor iki supaya bisa nindakake kegiatan pangujian kanthi efektif

  • Pengetahuan jaringan dhasar
  • Skrip Unix / Shell dhasar, kayata bash, python
  • Integrasi Terus-terusan / Pangiriman Terus-terusan eg. Jenkins,
  • Piranti uji coba kinerja kayata JMeter utawa Gatling
  • Siap kanggo Operasi lan Tes Ketahanan
  • Pengetahuan kontainer, Docker, Kubernetes
  • Alat ngawasi pitakon kayata Splunk
  • Layanan maya, f.eks. AWS, Azure