Alat Tes Mikrobiologi - Pandhuan Wiwitan

Tes Mikrobiologi dadi luwih penting amarga akeh aplikasi anyar sing dibangun kanthi nggunakake arsitektur Microsoft.

Sadurunge bisa ndeleng cara nyoba mikroservisi, luwih dhisik kudu ngerti babagan apa.



Apa sing dimaksud karo Layanan Mikro?

Mikroservice ditegesi minangka gaya arsitektur, sawijining cara kanggo ngembangake aplikasi siji minangka suite layanan. Saben layanan ditemtokake kanthi ciri-cirine, kalebu:


  • Mlaku ing prosese.
  • Komunikasi karo mekanisme ringan asring nganggo API sumber HTTP.
  • Bisa digunakake kanthi mandhiri dening mesin kanthi otomatis.
  • Nggunakake macem-macem basa / teknologi / DB program.
  • Nggunakake teknologi panyimpenan data sing beda.

Gaya arsitektur mikroservice nyakup nggawe aplikasi siji sing bisa kerja bareng minangka layanan layanan cilik, sing masing-masing mlaku ing proses masing-masing lan komunikasi karo mekanisme ringan kayata API sumber HTTP. Layanan kasebut mbutuhake manajemen terpusat minimal, nggunakake teknologi panyimpenan data sing beda, lan bisa ditulis nganggo basa pamrograman sing beda. Layanan kasebut, dibangun ing saindhenging kapabilitas bisnis, uga bisa digunakake kanthi mandhiri dening mesin sing ndhukung penyebaran otomatis.

Karakteristik mikroskrip:


  • Diatur miturut kapabilitas bisnis,
  • Penyebaran otomatis,
  • Intelijen ing titik mburi tinimbang ing bis layanan,
  • Kontrol desentralisasi basa lan data.


Kepiye Layanan Mikroba Beda karo SOA

  • Arsitektur berorientasi layanan (SOA): pola arsitektur ing desain piranti lunak komputer ing endi komponen aplikasi nyedhiyakake layanan kanggo komponen liyane liwat protokol komunikasi, biasane liwat jaringan.
  • Layanan Mikro : Gaya arsitektur piranti lunak ing endi aplikasi kompleks kalebu proses cilik lan independen kanggo komunikasi karo saben liyane nggunakake API basa-agnostik

Tuladha:



Yen Uber dibangun nganggo SOA, layanane bisa uga:

  • GetPaymentsAndDriverInformationAndMappingDataAPI
  • AuthenticateUsersAndDriversAPI

Yen Uber dibangun nganggo layanan mikro, API bisa uga kaya:

  • KirimPaymentsService
  • GetDriverInfoService
  • GetMappingDataService
  • AuthenticateUserService
  • AuthenticateDriverService

API liyane, tanggung jawab sing luwih cilik.




Cara nyoba mikroskrip

Tes Unit

Tes unit ngleksanakake potongan-potongan piranti lunak kayata fungsi ing aplikasi kanggo nemtokake manawa ngasilake output sing dipengini yen diwenehi input sing dingerteni.

Perlu dielingi manawa tes unit wae ora menehi jaminan babagan prilaku sistem kasebut. Kita butuh jinis tes liyane kanggo layanan mikro.

Tes Komponen

Sawise nindakake tes unit kanggo kabeh fungsi ing mikroservice, mula kita kudu nyoba mikroservice dhewe kanthi isolasi.

Biasane, aplikasi bakal kasusun saka pirang-pirang layanan mikro, dadi kanggo nyoba kanthi terisolasi, kita kudu moyoki layanan mikropon liyane.


Tes komponen uga bakal nyoba interaksi microservice kanthi katergantungan kayata database, kabeh dadi siji unit.

Tes Integrasi

Sawise kita verifikasi fungsi saben mikroservice, mula kita kudu nyoba komunikasi antar-layanan. Tes integrasi verifikasi jalur komunikasi lan interaksi antarane komponen kanggo ndeteksi cacat antarmuka

Telpon layanan kudu digawe karo integrasi menyang layanan eksternal, sing kalebu kasus kesalahan lan sukses, mula, tes integrasi validasi manawa sistem kasebut bisa digunakake kanthi lancar lan katergantungan ing antarane layanan kasebut kaya sing dikarepake.

Tes Kontrak

Tes kontrak verifikasi interaksi ing wates layanan eksternal negesake manawa memenuhi kontrak sing diarepake dening layanan sing akeh.


Jinis pangujian iki kudu nganggep saben layanan minangka kothak ireng lan kabeh layanan kudu diarani independen lan tanggepan kudu diverifikasi.

'Kontrak' yaiku carane telpon layanan (ing endi asil utawa output tartamtu diarepake kanggo input tartamtu) diarani tes kontrak konsumen. Saben konsumen kudu nampa asil sing padha saka layanan kanthi suwe, sanajan layanan kasebut ganti. Kudu ana keluwesan kanggo nambah fungsi sing dibutuhake ing Tanggepan mengko. Nanging, tambahan kasebut ora bisa ngrusak fungsi layanan.

Tes Akhir-Ke-Akhir

Peran tes end-to-end yaiku nggawe manawa kabeh ana gandhengane lan ora ana perselisihan tingkat dhuwur ing antarane layanan mikro.

Tes end-to-end verifikasi manawa sistem nyukupi persyaratan eksternal lan entuk target, nyoba kabeh sistem, saka pungkasan nganti pungkasan.


Tes uga verifikasi manawa kabeh proses lan aliran pangguna bisa digunakake kanthi bener, kalebu kabeh integrasi layanan lan DB. Tes operasi sing akeh banget sing mengaruhi macem-macem layanan, njamin sistem kasebut bisa digunakake kanthi lengkap lan memenuhi kabeh persyaratan.



Tuladha Alat Tes Mikrobiologi

Ayo njupuk layanan mikro TO iku gumantung karo rong layanan liyane B & C . Sampeyan kudu nggawe lingkungan sing terisolasi ing negara kasebut TO , B lan C wis ditemtokake kanthi apik lan bisa bola-bali diatur.

Contone, negara / panyimpenan saka B lan C kudu diinisialisasi. Sawise iku, sampeyan mung mbukak sawetara tes tes API mikroservice TO nggunakake alat uji REST / WebService biasa, kayata. SABUN utawa Cakra utawa alternatif xUnit sederhana kanggo basa pamrograman.

Mock layanan peer apa wae API gumantung nggunakake restito. Alternatif liyane kalebu rest-driver, WireMock, lan Mochito.

Tantangan sing jelas yaiku API pihak katelu sing moyoki / palsu nalika nindakake tes integrasi mikroservisi. Sampeyan bisa nggunakake alat moyoki sing kasebut ing ndhuwur, cukup nganggep guyon minangka bagean saka peralatan uji coba lan priksa manawa sampeyan nganyari karo rilis API anyar.