Ora ana Tim QA ing Agile

Agile yaiku kerja sama bareng karo wong sing duwe katrampilan lan pola pikir sing beda kanggo nggayuh tujuan umum.

Nalika ndeleng tim scrum khas, kalebu pangembang (loro ing ngarep lan mburi), QA lan master scrum.

Aku kaget nalika sawetara wong sing prigel nganjurake kanthi pengalaman pirang-pirang taun kerja ing lingkungan sing lincah isih diarani duwe utawa nggawe tim QA kanggo ndhukung proyek sing lincah.


Nalika miwiti nyebutake QA minangka tim, langsung nggawe partisi ing antarane pangembang lan panguji lan mbusak tanggung jawab pangembang sing nindakake rajin banget kanggo nyoba gaweyane dhewe lan ngasilake kode mutu, amarga ana 'Tim QA' sing bakal bisa digunakake angel golek kabeh kewan omo ing sistem.

Model makarya iki mirip karo proyek grojogan lan model V kanthi mbuwang kode 'sikap over-the-wall' sing ngasilake piranti lunak kanthi kualitas murah, lan intine metodhe tangkas sing pengin diatasi!


Ing proyek sing tangkas, QA mesthine kudu ditempelake ing tim scrum amarga tes lan kualitas dudu pikiran sing dipikirake. Kualitas kudu dipanggang wiwit wiwitan.



Kanthi nggawe tim QA, kita bakal bahaya mbedakake panguji saka obrolan penting karo pamilik produk, pangembang, lsp.

Penguji bisa nambah kualitas proyek nalika melu rapat perencanaan sprint, toko kerja solusi, lan pasangan karo pangembang supaya kode bisa diuji nganggo tes unit sing apik lan migunani.

QA teknis sing dipasang ing tim tangkas bisa mbantu tes otomatis nampa bebarengan karo pembangunan nggawe manawa fitur-fitur anyar bisa digunakake kaya sing dienggo.


Sawetara organisasi duwe fungsi QA kanthi bisa uga Manajer QA, saéngga sawetara ahli uji coba nyedhiyakake praktik, strategi, pandhuan lan pendekatan tes umum kanggo QA ing tim sing lincah .

Fungsi QA ora afiliasi langsung karo tim sing lincah nanging tumindak minangka UKM ing macem-macem tim lan tanggung jawab kanggo nyengkuyung praktik paling apik kanggo nggawe piranti lunak sing berkualitas.

QA ing tim tangkas dianjurake dadi swara QA kanggo tim masing-masing, supaya tim kasebut ngetutake praktik paling apik sing ditemtokake dening fungsi QA lan bisa digunakake Tes terus-terusan .

Dadi, ing organisasi sing lincah, tinimbang ngobrol babagan 'duwe tim QA' bisa uga kita kudu ngrujuk mbangun praktik QA lan praktik QA sing apik bakal nuduhake manawa QA kudu dilebokake ing tim sing lincah sing njamin kualitas sajrone pangembangan piranti lunak.