Jinis Tes Software



Jinis Tes Software

Ing bagean iki, kita bakal njlentrehake macem-macem jinis tes piranti lunak. Maneka jinis tes piranti lunak ditindakake kanggo nggayuh macem-macem tujuan nalika nyoba aplikasi piranti lunak.

Tes ad-hoc Jinis pangujian piranti lunak iki informal lan ora strukture lan bisa ditindakake dening para pemangku kepentingan tanpa referensi kasus uji coba utawa dokumen desain tes. Wong sing nindakake tes Ad-hoc duwe pangerten sing apik babagan domain lan alur kerja aplikasi kanggo nyoba nemokake cacat lan ngrusak piranti lunak kasebut. Tes ad-hoc dimaksudake kanggo nemokake cacat sing ora ditemokake ing kasus tes sing ana.

Tes Ditampa Tes panrima minangka jinis resmi tes piranti lunak sing ditindakake dening pangguna pungkasan nalika fitur wis dikirimake dening pangembang.


Tujuan tes iki yaiku kanggo mriksa manawa piranti lunak kasebut negesake karo kebutuhan bisnis lan syarat sing diwenehake sadurunge. Tes panriman biasane didokumentasikake ing wiwitan lari cepet (kanthi lincah) lan minangka sarana kanggo panguji lan pangembang supaya bisa ngupayakake pangerten umum lan nuduhake pengetahuan domain bisnis.

Tes Aksesibilitas Nalika nindakake tes aksesibilitas, tujuan tes yaiku kanggo nemtokake manawa isi situs web bisa diakses kanthi gampang dening wong sing ora aktif. Macem-macem cek kayata warna lan kontras (kanggo wong wuta warna), ukuran font kanggo teks cacat, visual lan ringkes sing gampang diwaca lan dingerteni.


Pengujian Agile Agile Testing minangka jinis pangujian piranti lunak sing nampung pendekatan lan praktik pangembangan piranti lunak tangkas. Ing lingkungan pangembangan Agile, pengujian minangka bagean integral saka pangembangan piranti lunak lan ditindakake bebarengan karo kode. Tes tangkas ngidini coding lan tes tambahan lan iteratif.



Tes API Tes API minangka jinis tes sing padha karo uji unit. Saben API Piranti Lunak dites minangka spesifikasi API. Tes API umume ditindakake tim uji coba kajaba API kanggo dites utawa kompleks lan butuh kode ekstensif. Tes API mbutuhake ngerteni fungsi API lan duwe katrampilan coding sing apik.

Tes otomatis Iki minangka pendekatan tes sing nggunakake alat uji coba lan / utawa program kanggo mbukak kasus uji coba nggunakake piranti lunak utawa utilitas tes sing dikembangake khusus. Umume alat otomatis nyedhiyakake fasilitas panangkepan lan puter maneh, nanging, ana alat sing mbutuhake nulis skrip utawa program kanthi ekstensif kanggo ngotomatisasi kasus uji.

Kabeh tes Pasangan Uga dikenal minangka tes Pasangan, yaiku pendekatan tes kothak ireng lan metode tes kanggo saben input dites kanthi pasang masukan, sing mbantu nyoba piranti lunak kaya sing diarepake kanthi kabeh kombinasi input sing mungkin.


Tes Beta Iki minangka jinis resmi tes piranti lunak sing ditindakake dening para pelanggan pungkasan sadurunge ngeculake utawa nyerahake piranti lunak kanggo pangguna pungkasan. Rampung tes Beta sing sukses tegese ditampa piranti lunak piranti lunak.

Tes Kotak Ireng Tes kothak ireng minangka metode uji coba piranti lunak sing ora dibutuhake penguji ngerti kode utawa struktur internal piranti lunak. Metode pengujian kothak ireng gumantung karo piranti lunak uji coba kanthi macem-macem input lan asil sing divalidasi karo output sing diarepake.

Tes Kompatibilitas Mundur Jinis pangujian piranti lunak sing ditindakake kanggo mriksa manawa versi piranti lunak sing luwih anyar bisa sukses ing ndhuwur versi piranti lunak sadurunge lan versi piranti lunak sing luwih anyar bisa digunakake kanthi struktur tabel, struktur data lan file sing digawe dening versi piranti lunak sadurunge.

Pengujian Nilai Bates (BVT) Pengujian Nilai Bates minangka teknik pangujian sing adhedhasar konsep 'kesalahan agregat ing wates'. Ing teknik uji coba iki, tes ditindakake kanthi akeh kanggo mriksa cacat ing kahanan wates. Yen kolom nampa nilai 1 nganti 100, banjur nyoba kanggo nilai 0, 1, 2, 99, 100 lan 101.


Uji Integrasi Big Bang Iki minangka salah sawijining pendekatan tes integrasi, ing Big Bang integrasi tes kabeh utawa kabeh modul kabeh dikembangake banjur ditambah.

Nguji Integrasi integral Tes integrasi ngisor minangka pendekatan tes integrasi ing endi tes diwiwiti nganggo potongan utawa sub-sistem piranti lunak sing luwih cilik nganti kabeh sistem lunak kalebu. Tes integrasi ngisor diwiwiti kanthi bagean cilik saka piranti lunak lan pungkasane nambah ukuran, kerumitan, lan kelengkapan.

Pengujian Cabang Minangka metode uji coba kothak putih kanggo ngrancang kasus uji kanggo nyoba kode tes kanggo saben kahanan cabang. Cara pangujian cabang diterapake sajrone tes unit.

Tes kompatibilitas browser Salah sawijining sub-jinis uji coba kompatibilitas sing ditindakake dening tim uji coba. Tes kompatibilitas browser ditindakake kanggo aplikasi web kanthi kombinasi browser beda lan sistem operasi.


Tes kompatibilitas Tes kompatibilitas minangka salah sawijining jinis tes sing ditindakake dening tim uji coba. Tes tes kompatibilitas yen piranti lunak bisa mbukak macem-macem perangkat keras, sistem operasi, bandwidth, database, server web, server aplikasi, periferal hardware, emulator, konfigurasi sing beda, prosesor, browser sing beda lan versi browser sing beda-beda, lan liya-liyane.

Pengujian Komponen Jinis pangujian piranti lunak iki ditindakake dening pangembang. Tes komponen ditindakake sawise ngrampungake tes unit. Tes komponen kalebu nyoba klompok unit minangka kode bebarengan kanthi sakabehe tinimbang nyoba fungsi, metode masing-masing.

Pengujian Jangkoan Kondisi Pangujian jangkoan kahanan minangka teknik uji coba sing digunakake sajrone tes unit, ing endi pangembang tes kanggo kabeh pernyataan kahanan kaya ngono, yen ana kasus liyane, ing kode sing diuji unit.

Pengujian Dinamis Tes bisa ditindakake minangka Pengujian Statis lan pengujian Dinamis, Pengujian dinamis minangka pendekatan pangujian sing mung bisa ditindakake kanthi nggunakake kode utawa piranti lunak sing diklasifikasikake minangka Pengujian Dinamis. Tes unit, Uji fungsional, tes regresi, uji coba lsp.


Tes Cakupan Keputusan Yaiku teknik pengujian sing digunakake ing Unit test. Tujuan tes jangkoan keputusan yaiku ngetrapake lan ngetrapake saben blok keputusan ing kode kayata. yen, yen-liya, pernyataan kasus.

Pengujian Akhir-kanggo-mburi Tes pungkasan nganti pungkasan ditindakake dening tim uji coba lan fokus yaiku tes end to end flow e. wiwit nggawe pesanan nganti nglaporake utawa nggawe pesanan nganti bali item dll lan mriksa. Tes pungkasan nganti pungkasan biasane fokus ing niru skenario lan panggunaan nyata. Pengujian pungkasan nganti pungkasan kalebu nguji aliran informasi ing aplikasi.

Tes Eksplorasi Tes eksplorasi minangka jinis pangujian informal sing ditindakake kanggo sinau piranti lunak sekaligus nggoleki kesalahan utawa prilaku aplikasi sing katon ora jelas. Tes eksploratif biasane ditindakake dening panguji nanging bisa ditindakake dening pihak sing duwe kepentingan liyane uga Analis Bisnis, pangembang, pangguna pungkasan lsp. Sing kepengin sinau fungsi piranti lunak lan sekaligus nggoleki kesalahan utawa prilaku katon ora jelas. .

Pemisahan Setara Pemisahan kesetaraan uga dikenal kanthi jeneng Pamisahan Kelas Equivalence minangka teknik uji coba piranti lunak lan dudu jinis tes dhewe. Teknik pemisahan kesetaraan digunakake ing jinis uji kothak ireng lan kothak abu-abu. Pemisahan kesetaraan nggolongake data tes dadi kelas Equivalence minangka kelas Equivalence positif lan kelas Equivalence negatif, klasifikasi kasebut njamin kahanan positif lan negatif dites.

Pengujian Fungsional Tes fungsional minangka jinis tes resmi sing ditindakake dening panguji. Tes fungsional fokus ing piranti lunak uji coba tumrap dokumen desain, Gunakake kasus, lan dokumen persyaratan. Tes fungsional minangka jinis tes lan ora mbutuhake piranti lunak internal, beda karo tes kothak putih.

Tes Fuzz Tes Fuzz utawa fuzzing minangka teknik uji coba piranti lunak sing kalebu tes kanthi input sing ora dikarepake utawa acak. Piranti lunak kasebut diawasi amarga gagal utawa pesen kesalahan sing ditampilake amarga ana kesalahan input.

Tes GUI (Antarmuka Panganggo Grafis) Jinis pangujian piranti lunak iki ditujokake kanggo nyoba piranti lunak GUI (Antarmuka Panganggo Grafis) piranti lunak sing nyukupi sarat kaya sing kasebut ing mockup GUI lan dokumen sing dirancang Rinci. Kanggo eg mriksa dawa lan kapasitas kolom input sing disedhiyakake ing formulir, jinis kolom input sing diwenehake, f.eks. sawetara kolom formulir bisa ditampilake minangka kothak molor utawa sakumpulan tombol radio. Dadi pangujian GUI njamin elemen piranti lunak GUI minangka mockup GUI sing disetujoni, dokumen desain rinci, lan syarat fungsional. Umume alat uji coba fungsional bisa digunakake ing kemampuan njupuk lan muter maneh GUI. Iki nggawe rekaman skrip luwih cepet sekaligus nambah upaya pangopènan skrip.

Pengujian kothak kaca Tes kothak kaca minangka jeneng liyane kanggo tes Kotak putih. Tes kothak kaca minangka metode uji coba sing nyakup pratelan, fungsi lsp., Uji unit minangka salah sawijining metode uji coba Kothak kaca.

Tes Gorilla Jinis pangujian piranti lunak iki ditindakake dening tim uji coba perangkat lunak, duwe jeneng medeni?. Tujuan Gorilla Testing yaiku nggunakake siji utawa sawetara fungsi kanthi tuntas utawa lengkap kanthi nyoba supaya akeh wong nyoba fungsi sing padha.

Tes jalur sing nyenengake Uga dikenal minangka tes Golden path, jinis tes iki fokus ing eksekusi tes sing sukses sing ora nggunakake piranti lunak kanggo kondisi negatif utawa kesalahan.

Pengujian Integrasi Tes integrasi minangka salah sawijining jinis pangujian piranti lunak sing paling umum lan penting. Sawise unit utawa komponen individu dites dening pangembang nalika digunakake, tim uji bakal mbukak tes sing bakal nyoba konektivitas ing antarane unit / komponen utawa pirang-pirang unit / komponen kasebut. Ana macem-macem cara kanggo nyoba Integrasi yaiku, Tes integrasi ndhuwur-mudhun, Tes integrasi ngisor lan kombinasi saka loro sing dikenal minangka tes penyihir Sand.

Tes Antarmuka Pengujian Antarmuka dibutuhake nalika piranti lunak nyedhiyakake dhukungan kanggo siji utawa luwih antarmuka kayata 'Antarmuka pangguna grafis', 'Command Line Interface' utawa 'Antarmuka pemrograman aplikasi' kanggo sesambungan karo pangguna utawa piranti lunak liyane. Antarmuka minangka media kanggo piranti lunak kanggo nampa input saka pangguna lan menehi output kanggo pangguna. Pendekatan kanggo tes antarmuka gumantung karo jinis antarmuka sing lagi diuji kaya GUI utawa API utawa CLI.

Tes Internasionalisasi Tes internasionalisasi minangka salah sawijining jinis uji coba sing ditindakake dening tim uji coba perangkat lunak kanggo mriksa manawa piranti lunak bisa ndhukung Internasionalisasi yaiku, panggunaan basa sing beda-beda, macem-macem karakter, karakter byte dobel lsp., Contone: Gmail, minangka aplikasi web sing digunakake dening kabeh wong kerja kanthi basa sing beda-beda, set karakter tunggal utawa multi-byte.

Pengujian sing didhasarake tembung kunci Uji coba tembung kunci luwih saka pendekatan pangujian piranti lunak otomatis tinimbang jinis pangujian dhewe. Uji coba tembung kunci diarani tes sing didhasarake tumindak utawa tes adhedhasar tabel.

Testing Beban Tes beban minangka jinis pangujian non-fungsi; pengujian beban ditindakake kanggo mriksa prilaku piranti lunak kanthi kondisi normal lan beban paling dhuwur. Pengujian beban biasane ditindakake kanthi nggunakake alat uji coba otomatis. Pengujian beban dimaksudake kanggo nemokake bottleneck utawa masalah sing ngalangi piranti lunak supaya ora bisa ditindakake kaya sing dikarepake ing beban kerja sing paling dhuwur.

Tes Lokalisasi Nguji lokalisasi jinis uji coba piranti lunak sing ditindakake para panguji piranti lunak, ing jinis pangujian iki, piranti lunak diarepake bisa adaptasi karo lokal, mesthine kudu ndhukung lokal / basa tartamtu ing babagan tampilan, nampa input ing lokal, tampilan, font, tanggal tanggal, mata uang lan liya-liyane, gegandhengan karo lokal tartamtu. Kanggo eg akeh aplikasi web sing ngidini pilihan lokal kayata Inggris, Prancis, Jerman utawa Jepang. Dadi yen lokal ditemtokake utawa disetel ing konfigurasi piranti lunak, piranti lunak bisa digunakake kaya sing diarepake kanthi basa / lokal sing disetel.

Tes Negatif Pendekatan pangujian piranti lunak jinis iki, sing nyebut 'sikap putus', yaiku tes fungsional lan non-fungsional sing dimaksudake kanggo ngrusak piranti lunak kanthi ngetik data sing salah kayata tanggal, wektu utawa string utawa upload file binar sing salah nalika file teks mesthine bakal ngunggah utawa ngetik string teks sing gedhe kanggo kolom input lsp. Iki uga minangka tes positif kanggo kahanan kesalahan.

Tes non-fungsi Umume piranti lunak dibangun kanggo memenuhi syarat fungsional lan non-fungsi, syarat non-fungsional kaya kinerja, kegunaan, lokalisasi lsp., Ana macem-macem jinis tes kayata uji coba kompatibilitas, tes kepatuhan, pengujian lokalisasi, tes kegunaan, pengujian volume, lsp. sing ditindakake kanggo mriksa syarat sing ora fungsional.

Tes Pasangan minangka teknik uji coba piranti lunak sing bisa ditindakake dening panguji piranti lunak, pangembang utawa analis Bisnis. Kaya jenenge, wong loro dipasangake, siji kanggo tes lan liyane kanggo ngawasi lan ngrekam asil tes. Tes pasangan uga bisa ditindakake kanthi kombinasi pangembang-panguji, analis tester-bisnis utawa kombinasi analis pangembang-bisnis. Nggabungake panguji lan pangembang ing pangujian pasangan mbantu ndeteksi cacat kanthi luwih cepet, ngenali sebab utama, ndandani lan nyoba perbaikan.

Tes Kinerja minangka salah sawijining jinis uji coba piranti lunak lan bagean saka rekayasa kinerja sing ditindakake kanggo mriksa sawetara atribut kualitas piranti lunak kayata Stabilitas, kehandalan, kasedhiyan. Tes kinerja ditindakake dening tim rekayasa kinerja. Beda karo uji coba Fungsional, Tes kinerja ditindakake kanggo mriksa syarat sing ora fungsional. Uji kinerja mriksa manawa piranti lunak bisa digunakake ing antisipasi lan beban kerja paling dhuwur. Ana macem-macem variasi utawa sub jinis kinerja kayata tes beban, tes stres, tes volume, uji rendhem lan tes konfigurasi.

Pengujian Penetrasi minangka jinis tes keamanan. Tes penetrasi ditindakake kanggo nyoba sepira piranti lunak lan lingkungan sing aman (Hardware, Sistem operasi, lan jaringan) nalika diserang dening penyusup eksternal utawa internal. Penyusup bisa dadi program manungsa / peretas utawa angkoro. Pentest nggunakake metode kanggo nyusup kanthi paksa (kanthi serangan brute force) utawa nggunakake kelemahan (kerentanan) kanggo entuk akses menyang piranti lunak utawa data utawa hardware kanthi tujuan kanggo mbukak cara nyolong, ngapusi utawa ngrusak data, file piranti lunak utawa konfigurasi. Pengujian Penetrasi minangka cara hacking etika, panguji Penetrasi sing berpengalaman bakal nggunakake cara lan alat sing padha karo hacker sing bakal digunakake, nanging tujuwane panguji Penetrasi yaiku kanggo ngenali kerentanan lan supaya bisa dirampungake sadurunge peretas nyata utawa program jahat sing ngeksploitasi.

Tes Regresi minangka salah sawijining jinis uji coba piranti lunak sing ditindakake dening panguji piranti lunak minangka tes regresi fungsional lan pangembang minangka tes regresi unit. Tujuan tes regresi yaiku kanggo nemokake cacat sing ditrapake kanggo mbenerake cacat utawa ngenalake fitur anyar. Tes regresi minangka calon sing cocog kanggo otomatisasi.

Retesting minangka jinis tes ulang sing ditindakake dening panguji piranti lunak minangka bagean saka verifikasi perbaikan cacat. Kanggo eg panguji verifikasi perbaikan cacat lan ayo ujar manawa ana 3 kasus uji gagal amarga cacat iki. Sawise panguji verifikasi perbaikan cacat kaya sing wis dirampungake, panguji banjur bakal nyoba maneh utawa nyoba fungsi sing padha maneh kanthi nglakokake kasus tes sing gagal sadurunge.

Pengujian adhedhasar Risiko minangka jinis pangujian piranti lunak lan pendekatan sing beda kanggo nyoba piranti lunak. Ing pangujian adhedhasar Risiko, syarat lan fungsi piranti lunak sing bakal dites diprioritasake minangka Kritik, Dhuwur, Sedheng lan sithik. Ing pendekatan iki, kabeh tes kritis lan prioritas utama dites lan diterusake karo Medium. Fungsi prioritas utawa risiko kurang, dites ing pungkasan utawa ora bisa dites babar pisan, gumantung karo timbangan wektu.

Tes kumelun minangka jinis pangujian sing ditindakake dening panguji piranti lunak kanggo mriksa manawa bangunan anyar sing diwenehake dening tim pangembangan cukup stabil yaiku, fungsi utama bisa digunakake kaya sing diarepake kanggo nindakake tes luwih lanjut utawa rinci. Uji asap dimaksudake kanggo nemokake cacat 'show stopper' sing bisa nyegah panguji nyoba nyoba aplikasi kanthi rinci. Tes asep sing ditindakake kanggo konstruksi uga dikenal minangka tes verifikasi build.

Tes Keamanan minangka jinis pangujian piranti lunak sing ditindakake dening tim khusus panguji piranti lunak. Tujuan tes keamanan yaiku kanggo ngamanake piranti lunak kasebut yaiku ancaman eksternal utawa internal saka manungsa lan program jahat. Pengujian keamanan umume mriksa, kepiye mekanisme otorisasi piranti lunak, sepira kuat otentikasi, kepiye perangkat lunak njaga kerahasiaan data, kepiye piranti lunak njaga integritas data, apa kasedhiyan piranti lunak nalika ana serangan. piranti lunak dening peretas lan program mbebayani yaiku kanggo nyoba Keamanan mbutuhake pengetahuan babagan aplikasi, teknologi, jaringan, alat uji keamanan. Kanthi tambah akeh aplikasi web, pengujian keamanan dadi luwih penting tinimbang saiki.

Tes Sanitas minangka jinis pangujian sing biasane ditindakake para panguji lan ing sawetara proyek uga pangembang. Tes Sanitas minangka evaluasi cepet saka piranti lunak, lingkungan, jaringan, sistem eksternal sing lagi aktif; lingkungan piranti lunak kanthi sakabehe cukup stabil kanggo nerusake tes sing akeh. Tes kewarasan sempit lan umume tes kewarasan ora kacathet.

Tes Skalabilitas yaiku tes non-fungsi sing ditujokake kanggo nyoba salah sawijining atribut kualitas piranti lunak yaiku 'Skalabilitas'. Tes skalabilitas ora fokus mung ing siji utawa sawetara fungsi piranti lunak tinimbang kinerja piranti lunak kanthi sakabehe. Tes skalabilitas biasane ditindakake dening tim rekayasa kinerja. Tujuan tes skalabilitas yaiku nyoba kemampuan piranti lunak kanggo nambah pangguna, panggunaan transaksi, nambah ukuran basis data, lsp. Ora prelu kinerja piranti lunak mundhak kanthi nambah konfigurasi hardware, tes skalabilitas mbantu ngerteni kepiye luwih akeh beban kerja piranti lunak sing bisa didhukung kanthi ngembangake basis pangguna, transaksi, panyimpenan data lsp.

Tes Stabilitas yaiku tes non-fungsi sing ditujokake kanggo nyoba salah sawijining atribut kualitas piranti lunak yaiku 'Stabilitas'. Tes stabilitas fokus ing uji coba babagan stabilitas piranti lunak nalika tundhuk ing level sing bisa ditampa, beban puncak, beban sing digawe ing paku, kanthi volume data sing bakal diproses. Tes skalabilitas kalebu nindakake macem-macem jinis tes kinerja kayata tes beban, tes stres, tes lunjakan, uji rendhem, tes lunjakan lsp.

Tes Statis minangka salah sawijining bentuk uji coba sing ing pendekatan kaya review, langkah-langkah mlaku kanggo ngevaluasi bener sing bisa dikirim. Ing kode perangkat lunak pangujian statis ora dileksanakake, nanging ditinjau kanggo sintaksis, komentar, konvensi penamaan, ukuran fungsi / metode lan liya-liyane. Uji statis biasane duwe dhaptar cek sing bisa dievaluasi pangiriman. Tes statis bisa ditrapake kanggo syarat, desain, kasus tes kanthi nggunakake pendekatan kaya review utawa cara nglewati.

Tes Stres minangka salah sawijining jinis uji coba kinerja, ing endi piranti lunak ngalami beban paling dhuwur lan malah menyang titik break kanggo ngamati kepiye tumindak piranti lunak ing titik breakpoint. Tes stres uga nyoba tumindak piranti lunak kanthi sumber daya sing ora cukup kaya CPU, Memori, Jaringan bandwidth, ruang Disk dll. Tes stres ngidini mriksa sawetara atribut kualitas kaya kenceng lan linuwih.

Tes Sistem iki kalebu macem-macem jinis uji coba piranti lunak sing bakal ngaktifake validasi piranti lunak kanthi sakabehe (piranti lunak, perangkat keras, lan jaringan) miturut sarat sing dibangun. Maneka jinis tes (tes GUI, Tes fungsional, Tes regresi, Uji asap, tes beban, tes stres, tes keamanan, tes stres, tes ad-hoc lsp.) Ditindakake kanggo ngrampungake tes sistem.

Uji Rendhem minangka jinis uji coba kinerja, ing endi piranti lunak kudu mbukak sajrone wektu sing signifikan, tes rendhem bisa ditindakake sawetara dina utawa malah sawetara minggu. Uji rendhem minangka jinis pangujian sing ditindakake kanggo nemokake kesalahan sing nyebabake degenerasi kinerja piranti lunak kanthi panggunaan terus. Tes rendhem rampung banget kanggo piranti elektronik, sing diarepake bisa terus mlaku nganti pirang-pirang dina utawa wulan utawa taun tanpa diwiwiti maneh utawa urip maneh. Pengujian rendhem aplikasi web saya akeh pentinge amarga kasedhiyan aplikasi web penting kanggo nyengkuyung lan sukses bisnis.

Pengujian Integrasi Sistem dikenal minangka SIT (singkatan) minangka jinis tes sing ditindakake dening tim uji coba perangkat lunak. Kaya jenenge, fokus tes integrasi Sistem yaiku nyoba kesalahan sing ana gandhengane karo integrasi ing antarane aplikasi, layanan, aplikasi vendor pihak katelu lsp., Minangka bagean saka SIT, skenario end-to-end dites sing mbutuhake piranti lunak supaya bisa interaksi (ngirim utawa nampa data) nganggo aplikasi hulu utawa Hilir liyane, layanan, telpon aplikasi pihak katelu lsp.

Tes unit minangka jinis pangujian sing ditindakake para pangembang piranti lunak. Pengujian unit ngetutake pendekatan tes kothak putih ing endi pangembang bakal nyoba unit kode sumber kaya pernyataan, cabang, fungsi, metode, antarmuka ing OOP (pemrograman berorientasi obyek). Tes unit biasane melu ngembangake kendharaan lan driver. Tes unit minangka calon otomatis sing cocog. Tes otomatis bisa mbukak minangka tes regresi unit ing build anyar utawa versi piranti lunak anyar. Ana macem-macem pigura tes unit sing migunani kaya Junit, Nunit lsp. Sing kasedhiya sing bisa nggawe tes unit luwih efektif.

Tes panggunaan minangka jinis pangujian piranti lunak sing ditindakake kanggo ngerti kepiye piranti lunak sing pangguna-loropaken. Tujuan tes kegunaan yaiku ngidini pangguna pungkasan nggunakake piranti lunak, mirsani prilaku, respons emosional (manawa pangguna seneng nggunakake piranti lunak utawa stres nggunakake? Lsp.) Lan nglumpukake tanggapan babagan carane piranti lunak bisa digawe luwih akeh bisa digunakake utawa pangguna pangguna lan nggabungake pangowahan sing nggawe piranti lunak luwih gampang digunakake.

Pengujian Penerimaan Anggota (UAT) Pengujian Penerimaan Anggota kudu dadi proyek apa wae; ditindakake dening klien / pangguna pungkasan piranti lunak. Pengujian Penerimaan Panganggo ngidini UKM (ahli masalah) saka klien kanggo nyoba piranti lunak kanthi skenario bisnis utawa nyata nyata lan mriksa manawa piranti lunak kasebut memenuhi syarat bisnis.

Tes volume minangka jinis tes non-fungsi sing ditindakake dening tim rekayasa kinerja. Tes volume minangka salah sawijining jinis tes kinerja. Tes volume ditindakake kanggo nemokake wangsulan piranti lunak kanthi macem-macem ukuran data sing ditampa utawa bakal diproses dening piranti lunak. Kanggo eg Yen sampeyan nyoba tes tembung Microsoft, tes volume bakal bisa ndeleng manawa MS word bisa mbukak, nyimpen lan nggarap file kanthi ukuran sing beda-beda (10 nganti 100 MB).

Tes Kerentanan kalebu ngenali, mbabarake piranti lunak, perangkat keras utawa jaringan Kerentanan sing bisa dimanfaatake dening peretas lan program jahat liyane sing seneng virus utawa cacing. Tes Kerentanan minangka kunci keamanan lan kasedhiyan piranti lunak. Kanthi nambah peretas lan program mbebayani, Vulnerability Testing penting banget kanggo sukses bisnis.

Tes kothak putih Tes kothak putih uga dikenal minangka tes kothak bening, pengujian kotak transparan lan pengujian kotak kaca. Uji kothak putih minangka pendekatan pangujian piranti lunak, sing pengin nyoba piranti lunak kanthi nggunakake internal babagan piranti lunak. Pendekatan tes kothak putih digunakake ing Tes unit sing biasane ditindakake dening pangembang perangkat lunak. Tes kothak putih pengin nglakokake pernyataan kode lan uji coba, cabang, jalur, keputusan lan aliran data sajrone program sing dites. Tes kothak putih lan Uji kothak ireng saling nglengkapi amarga saben pendekatan pangujian bisa nemokake kategori kesalahan tartamtu.