Skenario Registrasi pangguna lan Kasus Tes

Akeh aplikasi web kayata situs web e-commerce lan portal web nyedhiyakake registrasi pangguna lan fungsi login kanggo pangguna.

Nalika dijaluk nyoba nyoba pangguna, kudu duwe skenario sing bisa digunakake kanthi gampang kanggo nggunakake fitur registrasi.

Tujuan saka kiriman iki yaiku nyedhiyakake dhaptar skenario umum lan kasus uji coba sing kudu dipikirake nalika nyoba fungsi registrasi pangguna.




Skenario Registrasi pangguna

Proses registrasi kalebu bagean saka identitas lan manajemen akses , IDAM.

Coba waca manawa kita duwe api registrasi sing bisa diakses liwat /register titik pungkasan


Sing /register titik pungkasan njupuk muatan JSON saka formulir:



{
'username': '',
'password': '',
'first_name': '',
'last_name': '',
'email': '' }

Saiki, kita bakal nyoba iki /register titik pungkasan Skenario apa sing bisa dipikirake?

Payloads Valid

Skenario 1: Kudu bisa ndhaptar pangguna kanthi pambayaran panjaluk registrasi sing valid

Mbayar:


  • Kabeh lapangan
  • Kabeh lapangan sing dibutuhake

Priksa:

  • Kode status respon API: 200
  • Database: Pangguna kudu ana ing basis data
Cathetan:Aja lali nyoba karo karakter Sirilik, apostrophes lan tanda hubung. Biasane karakter sing diidini lan bener nanging sawetara sistem nangani cara kasebut kanthi beda.

Payloads ora valid

Skenario 2: Apa ora bisa Ndhaptar pangguna kanthi payload JSON sing salah

Mbayar:

  • Header sing Ilang / Kosong
  • Lapangan sing dibutuhake / kosong
  • Nilai salah / format sing salah kanggo kolom sing dibutuhake
  • Macem-macem kombinasi format email sing ora valid

Priksa:


  • Kode status respon API: 400
  • Database: Ora ana rekor sing digawe ing DB

Verifikasi Registrasi Pangguna

Kerep banget, nalika pangguna pangguna, tautan verifikasi dikirim menyang alamat email pangguna kanggo mesthekake yen email bener.

Pangguna biasane kudu ngeklik link ing email kanggo verifikasi akun email.

Kita bisa nyoba nganggo tautan verifikasi sing bener lan ora valid.

Skenario 3: Verifikasi registrasi pangguna


Mbayar: Panjaluk sing sah

Priksa:

  • Kode status respon API: 200
  • Database: Priksa pangowahan status pangguna saka ora diverifikasi dadi wis diverifikasi

Skenario 4: Verifikasi registrasi pangguna

Mbayar: Panjaluk ora valid


Priksa:

  • Kode status respon API: 400 utawa 403
  • Database: Priksa status pangguna ora diganti. Pangguna isih kudu diverifikasi.
  • Login: Priksa pangguna ora bisa mlebu yen status ora diverifikasi.

Ndhaptar ulang

Skenario 5: Ora bisa ndhaptar pangguna sing kaping pindho

Mbayar: Panjaluk sing sah

Priksa:

  • Kode status respon API: Gumantung
  • Pesen tanggepan: Pesen kesalahan ujar pangguna wis ana. Cathetan: amarga keamanan, sawetara aplikasi bisa uga ora ngasilake pesen iki.

Sandi Watesan

Sandi sing diwatesi yaiku sing wis diretas lan masang pastebins. HIBP (HaveIBeenPawned.com) duwe dhaptar sandhi sing diretas.

Skenario 6: Apa ora bisa ndhaptar pangguna nganggo sandhi sing diwatesi

Mbayar: Kabeh kolom bener, nanging tembung sandhi diwatesi

Priksa:

  • Kode status respon API: 400
  • Pesen tanggepan: Pesen kesalahan mriksa cocog

Gampang Ditebak Sandhi

Ana dhaptar sandhi sing umum lan gampang diretas, mula kudu diindhari ing pangguna.

Skenario 7: Apa ora bisa ndhaptar pangguna kanthi gampang ditebak sandhi

Mbayar: Kabeh kolom bener, nanging gampang ditebak sandhi

Priksa:

  • Kode status respon API: 400
  • Pesen tanggepan: Pesen kesalahan mriksa cocog

Tembung Sandi padha karo Jeneng Pangguna

Skenario 8: Apa ora bisa nyetel sandhi sing padha karo jeneng panganggo

Mbayar: Kabeh kolom bener, nanging sandhi padha karo jeneng pangguna

Priksa:

  • Kode status respon API: 400
  • Pesen tanggepan: Pesen kesalahan mriksa cocog


Ringkesan

Saben syarat aplikasi beda lan skenario ing ndhuwur bisa uga ora ditrapake kanggo fitur registrasi sing sampeyan nyoba.

Nanging muga-muga skenario kasebut bisa menehi pandhuan babagan apa sing kudu digoleki nalika nyoba aliran registrasi pangguna.