Tips Tes Aplikasi Web

Tes Web beda karo tes aplikasi desktop. Ing Pengujian Aplikasi Web, biasane nggunakake browser (klien) kanggo njaluk situs web saka server web kanthi komunikasi karo server liwat HTTP utawa HTTPS.

Penting, minangka panguji, nalika melu Tes Web, kita kudu ngerti dasar-dasar HTTP supaya bisa ngerti cara kerja aplikasi web.

Ing Tes Web, kajaba tes fungsional kanggo komponen individu lan integral, sawetara jinis tes kayata Kinerja, Keamanan, Cross-browser lan Responsiveness sing ora dibutuhake ing pangujian aplikasi desktop, dadi penting banget ing Tes Aplikasi Web. Iki amarga Aplikasi Web mbukak kanggo akeh pamirsa mula kinerja kudu dipertanggungjawabake.


Kajaba iku, Aplikasi Web luwih rentan marang serangan keamanan kayata DDos lan SQL Injeksi, lan yen situs web ditarget, downtime bisa larang banget, mula uga kudu ditesake kanggo tes keamanan.



Pengujian Layanan Web

Luwih akeh situs web sing dibangun nggunakake layanan web. Iki menehi kesempatan kanggo panguji nyoba nyoba aplikasi web ing komponen sing terisolasi tinimbang aplikasi web integral sing ditiup.


Keuntungan kanggo nyoba layanan web kanthi kapisah yaiku:




  • Ora ana browser sing melu - Kita bisa langsung komunikasi karo layanan web anggere ngerti titik pungkasan lan parameter sing bakal dikirim.


  • Luwih cepet - Nalika kita targetake layanan web sing terisolasi, ora ana gambar, javascript utawa css sing bisa dimuat, mula wangsulane luwih cepet.


  • Debugging luwih gampang - nalika nyoba layanan web, yen nemoni masalah, luwih gampang nemokake panyebabe masalah lan debugging dadi luwih ora nyusahake.



  • Kontrol luwih akeh - kita duwe kontrol langsung marang panjaluk sing dikirim menyang layanan web, dadi kita bisa nggunakake macem-macem data kanggo skenario kesalahan layanan web.

Kita bisa nggunakake Alat SopaUI kanggo nyoba layanan web.



Tes Kinerja

Uji Kinerja penting banget ing Tes Web amarga aplikasi web kena akeh pamirsa.

Nalika nyoba aplikasi web, ora mung kudu njamin fungsi situs web kanthi stabil, nanging uga priksa manawa aplikasi ora kacilakan nalika ana beban gedhe ing server.


Sayange, umume wong lali babagan tes kinerja aplikasi web, utawa nundha tes sadurunge rilis sing kasep. Yen ana desain dhasar sing salah utawa desain sing bisa nyebabake kinerja, kita ora bakal ngerti sadurunge wis kasep.

Pendekatan paling apik yaiku mbukak cek kinerja kaya tes regresi fungsional, dadi kita yakin manawa kinerja durung mundur minangka bagean saka pangowahan basis kode.

Jmeter minangka alat pengujian mbukak openource sing populer sing bisa digunakake kanggo mriksa kinerja situs. Sampeyan uga bisa dilebokake ing server CI.



Pangujian Web lintas-browser

Amarga ana macem-macem browser, kita kudu nggawe aplikasi web sing bisa digunakake kaya sing diarepake kabeh (paling ora yaiku sing paling utama, yaiku Google Chrome, Mozilla Firefox lan Microsoft Internet Explorer), ora lali Opera lan Safari.


Kaya dene kabeh tes, kita kudu ngerti browser lan versi sing didhukung aplikasi banjur rencanakake nyoba.

Tes kabeh ing browser bisa dadi akeh wektu, mula kita bisa nggunakake alat otomatis kanggo verifikasi fungsi ing macem-macem browser.

Kajaba iku, ana alat uji coba lintas browser online sing nggawe urip luwih gampang kanggo panguji nindakake tes ing macem-macem browser.

Ngomong saka pengalaman pribadi, jumlah masalah sing gegandhengan karo browser sithik banget lan umume ana gandhengane karo versi browser sing lawas banget utawa CSS ora menehi masalah tata letak kanthi bener.


Mula ora prelu mbukak kabeh kasus uji coba ing kabeh browser amarga bisa mbutuhake wektu banget (sanajan kanthi otomatis) kanggo entuk bathi sithik, lan bisa uga ana kedadeyan sing kurang.

Cara sing paling apik yaiku mbukak kabeh kasus tes ing siji browser utama, banjur pilih sawetara skenario sing paling penting lan jalanake ing browser liyane.



Otomatisasi Tes

Mayoritas perusahaan sing ngembangake Aplikasi Web bisa digunakake kanthi model pangembangan prigel kanthi rilis sing asring, mula dibutuhake tes sing asring. Ing Tes Web, Uji Otomasi bisa menehi mupangat gedhe amarga bisa ngilangi beban kerja sing bola-bali.

Uga verifikasi fungsi, kita uga bisa nggunakake skrip otomatis kanggo ngasilake data tes sing dibutuhake sajrone Tes Web.

Cara otomatis liyane bisa mbantu tes manual yaiku alat kayata Selenium WebDriver bisa njupuk gambar kaca browser nyata. Yen kita kudu mriksa visual babagan jumlah kaca sing akeh, kayata. kita pengin ngerti kepiye nggawe teks lokal ing macem-macem kaca web, kita bisa nggunakake alat kasebut kanggo mbukak kaca lan njupuk gambar banjur verifikasi kanthi cepet kanthi visual.

Kanggo informasi luwih lengkap, waca Tips Otomatisasi Tes lan Praktik Paling Apik



Nganalisa Lalu Lintas HTTP

Cukup asring ana kebutuhan kanggo nganalisa lalu lintas HTTP saka browser menyang server hilir. Kanthi nganalisa lalu lintas web, kita bisa njlentrehake rincian babagan saben panjaluk lan tanggepan.

Ing Tes Web, nganalisa lalu lintas HTTP migunani banget nalika nyoba tag pelacakan pihak katelu, kayata tag Google Analytics utawa tag omniture ing kaca web.

Ora mung bisa verifikasi tag sing nduwe nilai sing bener, kita uga bisa nyoba manawa panjaluk kasebut diluncurake menyang sistem pihak katelu sing cocog lan entuk wangsulan sing valid, biasane 200 kode respons OK

Supaya bisa nggambarake lan ngrekam lalu lintas HTTP, kita kudu nggunakake alat sing cocog kanggo tumindak minangka proksi lan bisa ngrungokake panjaluk lan tanggapan antarane klien, biasane browser, lan server.

Mangkene sawetara alat sing paling populer sing bisa digunakake kanggo nganalisis lalu lintas HTTP:

Wireshark yen sampeyan pengin ndeleng kabeh sing ana ing jaringan.

Fiddler yen sampeyan pengin ngawasi lalu lintas HTTP / s.

Header HTTP Langsung yen sampeyan ana ing Firefox lan pengin plugin cepet mung kanggo ndeleng header.

FireBug bisa uga menehi informasi kasebut lan menehi antarmuka sing apik nalika nggarap siji kaca sajrone pangembangan. Aku wis digunakake kanggo ngawasi transaksi AJAX.



Situs web Responsif lan Tes Seluler

Akeh wong sing ngakses situs web saka ponsel. Iki tegese Tes Web ora diwatesi maneh kanggo browser ing desktop. Saiki kita kudu nyoba aplikasi web ing platform seluler uga desktop.

Ana rong jinis aplikasi web kanggo piranti seluler, sing sengaja digawe kanggo platform seluler, lan 'responsif', yaiku mung ana siji versi aplikasi web sing digawe kanggo desktop lan piranti seluler nanging aplikasi kasebut kasedhiya lan ditampilake beda-beda gumantung saka ukuran piranti.

Kaloro jinis kasebut mbutuhake tes ing piranti seluler lan / utawa simulator.

Elemen Penting liyane kanggo Tes Web

Sajrone Tes Web, uga tes fungsional, kita uga kudu mriksa lan ora winates kanggo:

  • Javascript
  • CSS
  • Cookie
  • Aksesibilitas
  • Link mati
  • UX lan Tata Letak
  • Validitas HTML
  • Keamanan
  • Refresh Browser
  • Ngowahi ukuran Window