Apa Jinis Peretas sing Beda?

Apa macem-macem jinis peretas? Sanajan kapercayan populer, ora kabeh peretas ora apik. Ana sawetara jinis peretas, lan ing kiriman iki, kita bakal ngliwati.

Sapa wae sing dadi hacker lan apa motife? Peretas minangka individu sing nggunakake katrampilan lan ilmu komputer kanggo entuk akses menyang sistem lan jaringan.

Peretas minangka individu sing cerdas lan trampil sing mbukak sistem lan jaringan kanthi tujuan nyolong informasi utawa nindakake serangan angkoro. Motike beda-beda: sawetara nindakake kanggo seneng-seneng, wong liya nindakake kriminal.




Jinis Peretas

Peretas bisa dikategorikake minangka:

  • Topi ireng
  • Topi putih
  • Topi abu-abu
  • Peretas bunuh diri
  • Kiddies skrip
  • Teroris cyber
  • Peretas disponsori negara
  • Hacktivists

Topi ireng

Topi ireng minangka peretas sing nggunakake ilmu lan katrampilan kanggo nemokake lan ngeksploitasi kerentanan keamanan kanggo entuk dhuwit utawa alasan mbebayani. Kegiyatan kasebut bisa nyebabake kerusakan gedhe target lan sisteme. Topi ireng biasane melu kegiatan kriminal kayata nyolong informasi pribadi lan finansial utawa nutup situs web lan jaringan.


Topi putih

Topi putih minangka peretas etika sing nggunakake ilmu lan katrampilan kanggo nambah keamanan sistem kanthi nemokake kerentanan sadurunge topi ireng. Dheweke nggunakake cara lan alat sing padha karo topi ireng, nanging ora kaya topi ireng, topi putih duwe idin saka pamilik sistem kanggo nggunakake metode kasebut.



Topi abu-abu

Topi abu-abu minangka peretas sing ora ala kaya topi ireng, nanging uga ora etis kaya topi putih. Bisa uga mbantu topi ireng ing usahane, nanging bisa uga nemokake kerentanan utawa mriksa watesan sistem.

Peretas bunuh diri

Peretas bunuh diri siyap lan gelem nindakake serangan amarga 'sebab', sanajan kejiret lan diadili.

Kiddies skrip

Kiddies skrip minangka peretas sing anyar hacking lan ora duwe ilmu utawa katrampilan kanggo nindakake peretasan. Nanging, nggunakake alat lan skrip sing digawe dening peretas sing luwih berpengalaman.


Teroris cyber

Teroris cyber minangka peretas sing dipengaruhi karo kapercayan agama utawa politik tartamtu. Dheweke bisa nyebabake rasa wedi lan gangguan sistem lan jaringan.

Peretas disponsori negara

Peretas disponsori negara direkrut dening pemerintah kanggo entuk akses menyang informasi rahasia saka pamrentah liyane.

Hacktivists

Para hacktivis mlebu sistem pamrentah utawa perusahaan amarga ora ana demonstrasi. Dheweke nggunakake katrampilan kanggo promosi agenda politik utawa sosial. Target biasane lembaga pemerintah utawa perusahaan gedhe.