Apa Upacara Scrum Ing Lincah?

Scrum duwe papat upacara utama sing nggawa struktur kanggo saben sprint:

  • Perencanaan Sprint: Rapat perencanaan tim sing nemtokake apa sing bakal rampung ing balapan cepet sing bakal teka.
  • Stand up saben dina: Uga dikenal minangka scrum saben dina, rapat mini 15 menit kanggo tim perangkat lunak disinkronake.
  • Demo Sprint: Rapat bareng ing ngendi tim nuduhake apa sing wis dikirim ing sprint kasebut.
  • Sprint retrospektif: Tinjauan babagan apa sing ditindakake lan ora cocog karo tumindak supaya sprint sabanjure luwih apik.


Perencanaan Sprint

Tujuan upacara Perencanaan Sprint yaiku nyiyapake kabeh tim supaya sukses sajrone balapan mlayu.

Peserta sing dibutuhake yaiku:


  • Tim Pangembangan
  • ScrumMaster
  • Pamilik Produk

Perencanaan sprint kedadeyan sadurunge sprint diwiwiti lan biasane nganti siji nganti rong jam.

Nalika rapat, pamilik produk bakal duwe dhaptar prioritas item backlog produk.


Pamilik produk ngrembug saben item utawa crita pangguna karo tim pangembangan, lan klompok kasebut ngira-ngira upaya sing ana gandhengane.



Tim pangembangan banjur bakal nggawe ramalan sprint, biasane adhedhasar kecepatan tim, nggambarake sepira akehe karya sing bisa ditindakake tim saka backlog produk. Badan kerja kasebut banjur dadi backlog sprint.

Apa Kanban duwe Upacara Perencanaan Sprint?

Ya, tim Kanban uga duwe rencana, nanging ora ana jadwal iterasi tetep kanthi rencana sprint resmi.




Perencanaan Sprint lan Refinement Crita

Sawetara organisasi nggunakake rapat rencana sprint kanggo ngerti rincian saben crita pangguna. Kasunyatane, disengkuyung banget supaya kabeh peserta melu diskusi sing efektif supaya saben wong ngerti apa sejatine karya kasebut.

Organisasi liyane duwe sesi Story Refinement sing kapisah, nalika mbahas babagan saben crita, lan kira-kira kira-kira pira karya sing ana ing crita kasebut. Biasane crita dipecah dadi pirang-pirang tugas cilik.

Kanthi sesi perbaikan crita sing kapisah, biasane sadurunge sprint sabanjure, sesi perencanaan sprint dadi durasi sing luwih cekak lan mung bisa nampa crita menyang sprint sing bakal teka.



Stand-up Saben Dina

Rapat pendirian saben dina dirancang kanggo menehi informasi cepet marang kabeh wong babagan kedadeyan ing tim kasebut. Sampeyan ora mestine dadi rapat status sing rinci.


Nada kasebut kudu entheng lan nyenengake, nanging informatif. Supaya saben anggota tim mangsuli pitakon ing ngisor iki:

  • Aku wingi rampung apa?
  • Apa sing bakal dakgawe dina iki?
  • Apa aku diblokir apa-apa?

Stand up saben dina saben dina, biasane esuk lan mbutuhake tim pangembangan, ScrumMaster, lan Pamilik Produk.

Disaranake supaya durasi kasebut ora luwih saka 15 menit, mula tujuane kanggo ngadeg supaya rapat kasebut ringkes.

Salah sawijining kaluwihan saka rapat mandeg saben dina yaiku nggawe individu kasebut setya marang awake dhewe.


Ana tanggung jawab implisit ing nglaporake apa sing wis rampung wingi ing ngarepe kanca-kanca. Ora ana sing pengin dadi anggota tim sing terus nindakake perkara sing padha lan ora maju.

Tim sing disebar biasane nggunakake konferensi video utawa obrolan klompok kanggo nutup jarak adoh.



Demo Sprint

Ing pungkasan sprint, saben tim nduwe demo utawa nampilake fitur sing mentas dikembangake utawa umume sing dienggo sajrone sprint kasebut.

Iki wayahe tim kanggo ngrayakake prestasine, nduduhake karya sing wis rampung, lan menehi umpan balik langsung saka para pemangku kepentingan proyek.


Durasi bisa beda-beda ing jumlah item sing bakal ditampilake saben tim.

Pakaryan kasebut biasane dipamerake kanggo peserta tim masing-masing, yaiku tim pangembangan, ScrumMaster, lan Pemilik Produk uga tim liyane lan pemangku kepentingan proyek.

Supaya demo dadi regane lan kapentingan liyane, mesthine kudu bisa digunakake kebak demonstrasi lan ketemu bar kualitas tim kanggo dianggep lengkap lan siyap kanggo ditampilake ing review.

Apa Demo Produk ditrapake kanggo Kanban?

Kaya rencana, kajian kanggo tim Kanban kudu didadekake siji karo tonggak tim tinimbang nganggo cadence tetep.



Sprint Retrospektif

Lan pungkasane menyang retrospektif sprint sing kedadeyan ing pungkasan sprint, biasane sawise demo sprint lan suwene udakara sakjam. Peserta yaiku tim pangembangan, ScrumMaster, lan Pamilik Produk.

Agile yaiku babagan perbaikan terus-terusan lan entuk umpan balik kanthi cepet supaya produk lan budaya pangembangan luwih apik.

Retrospektif mbantu tim ngerti apa sing sukses - lan apa sing ora.

Pangapikan terus-terusan yaiku nyengkuyung lan nyurung pangembangan ing tim sing lincah, lan retrospektif minangka bagean utamane .

Retrospektif Sprint ngirim ora mung kanggo nggawe complaint tanpa tumindak.

Retrospektif minangka cara kanggo ngenali apa sing bakal digunakake supaya tim bisa terus fokus ing wilayah kasebut lan uga sing ora bisa digunakake supaya tim bisa diskusi lan kolaborasi kanggo nemokake solusi kreatif kanggo masalah kasebut.

Apa Kanban uga duwe Sprint Retrospective?

Tim scrum nindakake sprint retrospektif adhedhasar irama tetep. Ora ana apa-apa sing nyegah tim Kanban entuk manfaat saka retrospektif kadang-kadang.