Apa sing diarani Test Oracles lan Heuristics Test?

Ing jagad pengujian lan jaminan kualitas, kita asring ngrungokake tembung Test Oracles lan Heuristics Test, nanging apa lan kepiye cara ngetrapake menyang kegiatan uji coba saben dina?

Ayo goleki panjelasan sing apik banget babagan oracle test lan heuristik tes kanthi Katrina Clokie



Heuristik Tes

Bayangake yen aku pengin mangan acar. Acarku disimpen ing toples gelas gedhe. Ing omahku, wong sing terakhir mangan acar yaiku bojoku. Dheweke wis nutup jar kenceng. Ing upaya kaping pisanan, aku gagal mbukak.


Apa sing kudu tak lakoni mengko?

Aku priksa manawa aku malik menyang kiwa kanggo ngeculake tutup lan coba maneh. Banjur aku njupuk andhuk teh kanggo genggeman sing luwih apik nalika muter tutup jar. Pungkasan, ing sawetara frustasi, aku lunga lan golek bojoku. Dheweke sukses mbukak jar.


Nalika ngadhepi jar sing ora bakal mbukak, ana pirang-pirang perkara sing aku ngerti kudu nyoba. Iki heuristik bukaan jar. Yen diprentah nyoba aplikasi aplikasi piranti lunak, ana pirang-pirang perkara sing aku ngerti kudu nyoba. Iki minangka heuristik tesku.



Heuristik minangka teknik adhedhasar pengalaman kanggo ngrampungake masalah, sinau, lan nemokake. Yen telusuran lengkap ora praktis, metode heuristik digunakake kanggo nyepetake proses nemokake solusi sing memuaskan. Contone metode iki kalebu nggunakake aturan jempol, tebakan sing duwe pendhidhikan, pangadilan sing intuisi, utawa akal sehat.

Tuladha:

Umpamane sampeyan lagi nyoba situs web e-commerce. Umume kaca asil telusuran situs web e-commerce ngemot saringan lan fungsionalitas. Sajrone pirang-pirang taun pengalaman nyoba situs web e-commerce, aku ngerti manawa nggabungake filter lan pilihan ngurutake bisa uga nuduhake kewan omo sing menarik, amarga iki wis kedadeyan kaping pirang-pirang, mula ing proyek sabanjure, kanthi intuisi aku bakal nyoba sawetara skenario gegandhengan karo nggabungake saringan lan pilihan ngurutake.




Tes Oracle

Bayangake yen aku mangan awan karo kanca. Aku mlebu restoran jam 12 awan dina Kemis. Sawise sakjam mangan, aku mangkat saka restoran jam 1 awan dina Jumuah. Sanajan aku mung ngalami siji jam, jagad sacedhake saya ganti sedina.

Kepiye aku ngerti yen ana masalah ing kene?

Aku bisa uga duwe sawetara kabar babagan ponsel saka kanca lan kulawarga sing takon ing endi aku. Aku bisa uga duwe tiket parkir. Aku bisa ndeleng ana wong sing maca koran Jumuah.

Ana pirang-pirang cara sing bisa ditemtokake manawa aku wis kliwat dina. Iki minangka oracle wektu lelunganku. Ana pirang-pirang cara kanggo aku nemtokake aku nemokake bug ing aplikasi piranti lunak. Iki minangka oracle test sandi.


Oracles minangka prinsip utawa mekanisme sing bisa ngerteni masalah. Tes Oracles umume asil sing diarepake.

Tuladha:

Umpamane sampeyan nyoba fungsi login situs web. Pisanan, sampeyan bisa mriksa jeneng pangguna sing bener lan sandhi sing bener lan ngarepake kanggo ndeleng pangalihan menyang kaca akunku utawa pangalihan menyang kaca sadurunge mlebu. Nanging, sawise nyoba mlebu log lan sampeyan ndeleng kesalahan 500, sampeyan ngerti ana sing salah.

Oracles lan Heuristics ing Tes Agile lan Eksplorasi

Loro-lorone Test Oracles lan Heuristics Test iku penting banget nalika nerangake tes eksplorasi ing lingkungan sing lincah. Yen ora duwe cukup wektu kanggo nggawe kasus tes lan produk terus berkembang, kita ora bisa mung gumantung karo skrip tes sing wis dirancang, kita kudu nggunakake ilmu domain (Test Oracles) lan pengalaman tes sadurunge (Test Heuristics ) supaya bisa ngrancang lan nglakokake tes kanthi cepet kanthi bebarengan uga sinau babagan produk.