Apa sing Klebu ing Laporan Bug?



Cara Nulis Laporan Bug sing Apik

Nulis laporan cacat utawa bug sing apik banget kudu diidentifikasi lan ngrampungake masalah kanthi cepet. Ing kiriman iki, kita nyathet elemen umum sing biasane kalebu ing laporan bug.

Ora ana urutan tartamtu:

Pengenal cacat, ID

Pengenal penting banget kanggo bisa ngrujuk cacat ing laporan. Yen alat nglaporake cacat digunakake kanggo log cacat, ID biasane minangka program sing ngasilake nomer unik sing nambah saben log cacat.


Ringkesan

Ringkesan minangka deskripsi tingkat cacat sakabehe tingkat dhuwur lan kegagalan sing diamati. Ringkesan cekak iki kudu dadi sorotan cacat amarga iki sing pisanan dideleng pangembang utawa pengulas ing laporan bug.

Katrangan

Sipat cacat kasebut kudu ditulis kanthi jelas. Yen pangembang sing mriksa cacat kasebut ora bisa ngerti lan ora bisa ngetutake rincian cacat kasebut, mula kemungkinan laporan kasebut bakal dikirim maneh menyang panguji sing njaluk penjelasan luwih lengkap lan luwih rinci sing nyebabake keterlambatan ngrampungake masalah kasebut.


Katrangan kasebut kudu nerangake persis langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo ngasilake cacat, bebarengan karo asil sing diarepake lan apa asil langkah-langkah tes kasebut. Laporan kasebut kudu ujar babagan langkah-langkah kegagalan sing diamati.



Keruwetan

Keruwetan cacat nuduhake sepira kerusakan kasebut nalika ngrusak sistem, bisnis, lingkungan, lan urip wong liya, gumantung saka sifat sistem aplikasi kasebut. Tingkat keruwetan biasane ditingkat lan dikategorikake ing 4 utawa 5 level, gumantung karo definisi organisasi.

  • S1 - Kritik: Iki tegese cacat minangka stopper pertunjukan sing duweni potensi kerusakan dhuwur lan ora duwe solusi kanggo nyegah cacat kasebut. Contone bisa uga aplikasi kasebut ora diluncurake kabeh lan nyebabake sistem operasi mati. Iki mbutuhake perhatian lan tumindak langsung lan ndandani.
  • S2 - Serius: Iki tegese sawetara fungsi utama aplikasi ilang utawa ora bisa digunakake lan ora ana solusi. Contone, aplikasi ndeleng gambar ora bisa maca sawetara format gambar umum.
  • S3 - Biasa: Iki tegese sawetara fungsi utama ora bisa digunakake, nanging, ana solusi kanggo digunakake minangka solusi sementara.
  • S4 - Kosmetik / Peningkatan: Iki tegese kegagalan nyebabake rasa ora nyaman lan pegel. Contone bisa uga ana pesen pop-up saben 15 menit, utawa sampeyan kudu ngeklik kaping pindho ing tombol GUI kanggo nindakake tumindak.
  • S5 - Saran: Iki biasane ora cacat lan saran kanggo nambah fungsi. Iki bisa dadi GUI utawa ndeleng pilihan.

Prioritas

Sawise keruwetan ditemtokake, sabanjure yaiku ndeleng kepiye prioritas resolusi kasebut. Prioritas nemtokake sepira cepet cacat kasebut kudu diatasi. Prioritas biasane ngemot pentinge bisnis kayata pengaruh ing proyek lan kemungkinan sukses produk ing pasar. Kaya keruwetan, prioritas uga dikategorikake ing 4 utawa 5 level.

  • P1 - Urgent: Tegese penting banget lan mbutuhake resolusi langsung
  • P2 - Dhuwur: Syarat resolusi kanggo rilis eksternal sabanjure
  • P3 - Sedheng: Resolusi sing dibutuhake kanggo penyebaran pertama (tinimbang kabeh penyebaran)
  • P4 - Kurang: Resolusi dikarepake kanggo penyebaran pertama utawa rilis mbesuk

Waca liyane babagan Keruwetan mungsuh Prioritas


Perlu dielingi yen cacat sing duwe keruwetan sing dhuwur uga duwe prioritas sing dhuwur, yaiku cacat sing abot bakal mbutuhake prioritas sing dhuwur kanggo ngrampungake masalah kasebut kanthi cepet. Ora bakal ana keruwetan sing dhuwur lan cacat prioritas sing murah. Nanging, cacat bisa duwe keruwetan sing sithik nanging duwe prioritas sing dhuwur.

Contone bisa uga jeneng perusahaan salah eja ing layar cipratan nalika aplikasi diluncurake. Iki ora nyebabake kerusakan lingkungan utawa urip masarakat, nanging bisa uga ngrusak reputasi perusahaan lan bisa nyebabake bathi bisnis.

Tanggal lan Wektu

Tanggal lan wektu kedadeyan utawa dilaporake cacat uga penting. Biasane migunani yen sampeyan pengin nggoleki cacat sing diidentifikasi kanggo ngeculake piranti lunak tartamtu utawa wiwit tahap uji coba diwiwiti.

Versi lan Mbangun Software sing Diuji

Iki uga penting banget. Ing kasus paling umum, ana pirang-pirang versi piranti lunak; saben versi duwe akeh perbaikan lan fungsi liyane lan tambahan kanggo versi sadurunge. Mula, penting kanggo nyathet versi piranti lunak sing nuduhake kegagalan sing dilaporake. Kita bisa uga sok ndeleng versi piranti lunak kasebut kanggo ngasilake kegagalan.


Dilaporake dening

Maneh, iki penting, amarga yen kita kudu ngrujuk marang wong sing cacat, kita kudu ngerti sapa sing kudu dihubungi.

Syarat sing gegandhengan

Intine, kabeh fitur aplikasi piranti lunak bisa dilacak miturut syarat sing dibutuhake. Mula, yen ana kegagalan sing diamati, kita bisa ngerti persyaratan apa sing wis ditrapake.

Iki bisa mbantu nyuda laporan cacat duplikat yen kita bisa ngerti kebutuhan sumber, mula yen cacat liyane dicantumake karo nomer sarat sing padha, kita bisa uga ora mbutuhake laporan maneh, yen cacat kasebut asipat padha.

Lampiran / Bukti

Sembarang bukti kegagalan kudu dijupuk lan diajukake karo laporan cacat. Iki minangka panjelasan visual babagan katrangan cacat lan mbantu panaliti, pangembang luwih ngerti cacat kasebut.


Kesimpulan

Ing artikel iki, kita ngerti informasi sing biasane kalebu ing laporan bug. Nggawe laporan bug sing apik bakal nyepetake analisis root root lan mbenakake bug.