Apa Struktur Khas Tes Otomatis?

Kepiye cara nyusun tes otomatis? Luwih penting, kepiye cara supaya tes otomatis bisa ditemtokake lan bisa dibaleni?

Saben tes otomatis kudu divalidasi karo siji utawa luwih kahanan sing wis ditemtokake. Yaiku, nalika nggawe tes otomatis, kita kudu ngerti apa asil saka tumindak supaya bisa ngatasi pernyataan evaluasi sing cocog.

Tes otomatis kudu mbukak kanthi otomatis tanpa campur tangan manual. Kajaba iku, asil tes otomatis kudu ditemtokake lan bisa dipercaya.


Nanging kepiye carane bisa nggayuh iki?

Wangsulane cukup sederhana nanging siji sing asring diabaikan mula yaiku panggunaan data sing dikontrol .




Komponen Tes

Kanggo mbukak tes, kita butuh telung komponen:



  • Lamaran
  • Skenario
  • Data

Komponen sing pengaruh banget tumrap prilaku aplikasi yaiku data ; Data sing dibutuhake aplikasi lan data sing diwenehake.

Kanggo nggambarake iki, pikirake babagan aplikasi e-commerce sing pangguna bisa nggoleki produk.

Kaca asil telusuran bakal katon lan beda tumindak nalika ana produk ing basis data tinimbang nalika database kosong.


Temenan tes otomatis kita kudu nyedhiyakake macem-macem kahanan aplikasi lan mriksa prilaku sing beda.

Nalika nggoleki produk lan ndeleng dhaptar, kepiye cara bisa ngetrapake asil? Kepiye kita bisa yakin manawa data iki kaya sing dikarepake? Menapa malih, kepiye cara supaya proses iki bisa dibaleni supaya ing saben tugas anyar entuk asil sing padha?



Cara Nggawe Tes Otomatis Deterministik

Napa kita butuh data sing dikontrol ing tes otomatis?

Aku menehi conto praktik ala sing asring daklakoni nalika tes otomatis:


Tes sing angel banget yaiku nggoleki produk lan negesake manawa ditampilake sawetara dhaptar. Kita ora bakal mriksa kanthi jero - yen ana produk sing ditampilake ing kaca, mula luwih becik. INSANE!

Sayange, iki bakal nyebabake sawetara pitakonan ora dijawab:

  • Kepiye kita ngerti data kasebut asale saka basis data sing bener? Apa kita nyambung karo server mock kanthi data sing moyoki?
  • Kepiye kita ngerti manawa data sing dikembalikan sejatine sing digoleki?
  • Kepiye kita ngerti nomer item sing bener ditampilake ing kaca asil telusuran?

Kita kudu bisa negesake asil tes. Pratelan kasebut kudu dingerteni lan bisa dipriksa kanthi bener.

Yen ora ngontrol data, mula ora bisa ngerti utawa mriksa pitakon ing ndhuwur.


Kanggo nggawe tes otomatis kanthi deterministik, kita kudu milih data dhewe. Tes otomatis kudu nyuntikake data sing dingerteni lan validasi asil saka data kasebut.

Yen kita mung ngandelake data sing digunakake dening proses liyane lan bisa diganti, mula tes otomatis ora bakal dipercaya. Kita ora duwe cara kanggo nemtokake asile.



Cara Nggawe Tes Otomatis

Tes otomatis kudu mbukak kanthi otomatis. Kanthi mode otomatis sing sejati, tes dipicu dening proses kayata pipa build CI / CD sing ngontrol eksekusi lan nglaporake tes.

Maneh, cara ngatasi data mengaruhi reliabilitas lan kemampuan tes otomatis.


Struktur khas kanggo tes otomatis sing apik yaiku

  • 1 - Setup [Gawe data sing dingerteni]
  • 2 - Tes [Gunakake data sing digawe]
  • 3 - Teardown [Rusak data sing digawe]

Gawe Data Tes

Napa kita kudu nyiyapake data tes saben-saben? Apa iki ora bakal nyuda saben kita tes? Apa ora bisa nyiyapake sapisan banjur nggunakake maneh data sing padha?

Dadi, kepiye kita ngerti apa sing kedadeyan ing data sawise tes rampung? Mungkin tes wong liya wis ngowahi utawa mbusak data?

Kepiye manawa kita bisa yakin yen mbesuk pengin tes sing padha, data wis kasedhiya kanggo digunakake?

Rusak Data Tes

Napa kita kudu ngrusak data tes sing digawe?

Amarga ing eksekusi sabanjure, nalika nyoba nggawe data tes, bakal ana data duplikat utawa luwih elek yen bisa uga ana pengecualian sing dicoba.

Yen ora mbusak data tes lan nggawe maneh data tes acak, mula database ing lembur bakal duwe akeh data tes lan kita bakal nemoni masalah liyane.

Dadi manawa nggawe lan ngrusak data tes sampeyan.



Ringkesan

Kanggo entuk nilai paling saka upaya otomasi tes, kita kudu ngrancang tes sing apik kanthi struktur sing apik.

Salah sawijining cara supaya tes bisa ditebak lan ditemtokake yaiku ngontrol data tes. Ora gumantung karo data sing wis ana kanggo nyoba, tes otomatis kudu menehi data minangka langkah sadurunge kanggo skenario sing mlaku.

Kanthi nyebar data tes dhewe, kita bisa nyoba macem-macem kahanan. Kajaba iku, kita bisa yakin manawa pratelan kasebut negesake data sing dingerteni. Iki bakal nggawe tes deterministik.

Kanggo mbukak skenario tes otomatis kanthi bola-bali, kita kudu mriksa manawa tes nggawe data tes sadurunge mbukak skenario. Iki rampung ing bagean persiyapan tes otomatis.

Skenario banjur bakal nggunakake data sing digawe ing langkah persiyapan.

Pungkasan, yen wis rampung karo tes, kita kudu duwe cara ngresiki lingkungan tes kanthi mbusak data sing digawe. Iki rampung ing bagean teardown tes otomatis.

Gegandhengan: