Endi Miwiti Otomasi Tes kanggo situs web sing Ana?

Andrew takon:

Aku bubar gabung karo perusahaan adhedhasar web minangka anggota QA sing pertama. Situs web kasebut wis dikembangake sajrone limang taun kepungkur lan sajrone iki, pangembang lan anggota tim liyane lagi nyoba.

Ora ana proses QA utawa proses uji coba resmi, mula kabeh tes kasebut umume ad-hoc.


Saiki manajerku sing tanggung jawab ngirim piranti lunak, pengin aku nggawe paket tes regresi otomatis sing bisa ditindakake tim nalika nggawe fitur anyar.

Pitakonanku yaiku: ing endi aku bakal miwiti nganggo uji coba otomatis kanggo nggawe paket regresi iki kanggo situs web sing wis dioperasikake luwih saka limang taun?


Apa wae ide / saran bakal dihargai.



Tanggepanku:

Sawise situs web wis dienggo lan nglayani pelanggan nyata sajrone pirang-pirang taun, mula wis diwasa. Maksude, tegese ora (muga-muga) ora ana bug serius ing sistem lan yen ana, bisa dadi masalah cilik utawa cilik sing ora gampang ditemokake dening kabeh wong.

Apa kita kudune ora do, yaiku nyoba retrospektif nulis tes kanggo kabeh crita sing wis dikembangake lan wis dadi bagean saka sistem. Nanging, sing dikarepake yaiku skenario utama sing nggunakake sistem kasebut terus-terusan kanggo mesthekake yen pangembangan mbesuk ora mbebayani fungsi sing ana.


Langkah-langkah ing ngisor iki minangka sawetara pandhuan sing bisa digunakake kanggo situs web sing wis ana lan wis ditemtokake supaya bisa nemokake skenario utama lan cara ngembangake iki kanggo nggawe paket regresi fungsional.

Gegandhengan:

1. Jelajahi

Pisanan, sampeyan kudu ngerti situs web lan fitur-fitur kasebut. Miwiti kanthi njelajah situs kasebut lan sinau prilaku kasebut. Nalika nglakoni, sampeyan uga bisa nggawe peta pikiran struktur situs web, kaca apa lan fitur apa ing saben kaca.

Peta pikirane minangka cara sing apik kanggo njupuk foto lan ringkesan babagan kabeh situs web. Kita bisa ngrujuk menyang peta pikiran kanggo ngerti babagan cara nyambungake kaca kasebut.


2. Ngumpulake Metrik

Klumpukake metrik panggunaan situs saka tim pemasaran lan / utawa analitik. Umume bisnis ngemot 'label pelacakan' kayata Google Analytics ing situs web supaya bisa nglacak cara pangguna nggunakake situs kasebut. Ana macem-macem informasi babagan prilaku pangguna lan umum lelungan pangguna sing bisa dijupuk saka sistem pelacakan kasebut.

Alesan kenapa kita kudu nglumpukake informasi kasebut yaiku supaya bisa prioritas skenario tes apa sing kudu diotomatisasi supaya entuk nilai paling cepet sajrone wektu sing paling sithik.

3. Skenario Utama

Miwiti kanthi otomatis skenario end-to-end inti liwat aplikasi web. Iki bakal dadi dhasar 'paket regresi asap' kita. Contone, kanggo aplikasi web e-commerce khas, skenario end-to-end inti yaiku:

Homepage -> Hasil telusuran -> Rincian produk -> Login / Ndhaptar pelanggan -> Rincian pembayaran -> Konfirmasi pesenan


Penting, kanggo elinga, kanggo miwiti, kita mung kudu mriksa manawa bisa mbukak kaca, diwiwiti saka Homepage lan tekan kaca konfirmasi pesanan. Tujuane yaiku mriksa manawa aliran tuku ora rusak, tinimbang mriksa fungsi saben kaca kanthi rinci.

Yen wis nutupi aliran pangguna sing paling gampang lan umume, mula bisa dingerteni luwih akeh variasi. Sanajan ana macem-macem kombinasi fitur lan kaca, wong bakal ngerti manawa sejatine mung sawetara lelungan pangguna liwat sistem sing kudu dipikirake.

Priksa data analitik, sampeyan bisa uga bakal nemokake 80% pangguna bakal mbukak jalur sing padha nanging kanthi data sing beda. Mula, paket regresi asap kita kudu dibangun adhedhasar skenario kasebut.

4. Tambah Jangkoan

Cathetan babagan jangkoan, ing kene aku ora ngomong babagan jangkoan tes; fokus ing jangkoan fitur .


Ngembangake kemasan regresi asap kanggo nggawe paket regresi fungsi sing luwih jembar kanthi nggunakake peta pikiran lan ngetrapake teknik uji transisi negara kanggo nggawe skenario.

Poin Entri - Kanggo miwiti, luwih dhisik kudu nemokake poin entri menyang sistem kasebut. Titik entri iki bisa dadi pangguna sing mlebu ing kaca ngarep, kaca rincian produk, utawa a SEM (Search Engine Marketing) kaca tartamtu.

Sawise ngerteni kaca kebangkrutan tartamtu, kita kudu ndeleng fitur apa ing kaca kasebut sing bisa digunakake pangguna. Ing kene peta pikiran dadi migunani banget. Kita duwe ringkesan kaca lan fitur kasebut.

Ing kene, makna fitur yaiku salah sawijining komponen kayata kothak pilihan utawa pilih formulir rincian pangguna utawa gampang ngeklik tautan.

Negara Wiwitan - Nalika pisanan mlebu ing jalur entri ing aplikasi, bakal ana negara sing ana gandhengane karo kaca kasebut. Kita nyathet minangka negara dhisikan aplikasi. Kapan wae kita sesambungan karo fitur apa wae ing kaca kasebut, kita biasane bakal ngowahi kahanan wiwitane.

Pemicu - Sawetara fitur, nalika digandhengake, bakal mbukak kaca sing padha (eg opsi sortir bakal tetep kaca sing padha, nanging data bakal diurutake) utawa transisi menyang kaca liyane (kayata ngirim kredensial pangguna sing valid). Bab sing nyebabake transisi iki, menyang kaca sing padha utawa menyang kaca liyane, diarani pemicu, kayata tombol kirim.

Pratelan - Banjur ana pratelan. Kapan kahanan aplikasi diganti, kanthi ubungan karo fitur, kita kudu negesake kanggo mriksa status negara sing anyar. Contone, nalika ngirim formulir login kanthi data pangguna sing valid, kita kudu negesake manawa pangguna saiki wis mlebu.

Kita bisa nerusake kanthi cara sing padha ing transisi anyar, utawa bali menyang kahanan dhisikan lan sesambungan karo fitur liyane nganti nutupi kabeh fitur penting ing peta pikiran.

Suwe-suwe, level kapercayan kanggo nggunakake kode anyar saya mundhak amarga skenario luwih akeh digunakake kanthi otomatis.