Napa Sampeyan Pengin Nggawe Otomatis Tes?

Napa sampeyan bakal otomatis tes? Apa mupangat sing diduweni kanthi otomatis uji coba?

Kerep banget nalika ana wong sing melu tes otomatis, fokus utamane pindhah saka ngrancang tes sing apik supaya kode otomatis bisa bener lan nglakokake tes kasebut.

Sajrone sprint nalika anggota tim tekanan menehi crita ing wektu sing winates, biasane ora cukup wektu kanggo nyoba kabeh skenario sing direncanakake, apa maneh nulis skrip tes otomatis kanggo nyoba fungsi anyar.


Kita bisa entuk rincian babagan makarya, ngode, nyemak, ngeksekusi lan ora lali sebab utamane ngapa kita bener-bener ngotomatisasi tes!



Napa kita otomatis nggawe tes?

Iki minangka salah sawijining pitakon sing aku takon nalika wawancara karo calon calon Otomatisasi Tes lan kaget, akeh calon katon ora kejawab alesan utama lan paling penting kanggo ngotomatisasi tes. Sawetara wangsulan saka calon bisa dipercaya, nanging isih ora ana wangsulan sing dak goleki. Sawetara wangsulan kanggo pitakon ing ndhuwur yaiku:


Nambah Jangkoan Tes

Jawaban iki cukup valid, nanging kepiye cara nemtokake jangkoan? Yen duwe 100 tes, kepiye cara ngukur jangkoan persentase?



Kanthi laku otomatis uji coba sing wis ana, sampeyan bisa mbukak atusan tes sajrone wektu sing cukup sithik.

Amarga iku, kita bisa nggawe luwih akeh kasus tes, skenario tes liyane lan tes kanthi luwih akeh data input kanggo fitur sing diwenehake lan saengga bisa nggawe kapercayan manawa sistem kasebut bisa digunakake kaya samesthine.

Nanging, kanggo nyoba lan utamane uji coba otomatis, luwih akeh tes ora ateges kualitas sing luwih apik utawa luwih akeh kasempatan nemokake kewan omo.


Ing kiriman dening Martin Fowler, ing kana dheweke nolak Jangkoan Tes , dheweke nyebutake

Yen sampeyan nggawe target jangkoan tartamtu, wong bakal nyoba nggayuh. Sing dadi masalah yaiku nomer jangkoan sing dhuwur gampang banget ditekani kanthi tes sing murah. Ing level paling absurd sampeyan AssertionFreeTesting . Nanging, tanpa tes kasebut, sampeyan bakal entuk akeh tes sing nggoleki sing asring salah lan ora ngganggu sampeyan saka nyoba bab sing pancen penting.

Ngirit Wektu

Jawaban iki uga bener amarga sampeyan bisa nglampahi wektu sing cukup kanggo nindakake tes eksplorasi sing menarik nalika tes otomatis aktif. Nanging, kanggo fitur anyar sing wis dikembangake, sejatine bisa mbutuhake wektu luwih suwe kanggo nulis skrip otomatis tinimbang nyoba fitur kanthi manual ing wayahe pisanan.

Dadi, penting kanggo dicathet manawa kanggo ngirit wektu saka tes otomatis, mbutuhake upaya wiwitan dhisikan kanggo nulis skrip otomatis, priksa manawa kode kasebut ditinjau, lan ora ana gangguan nalika nglakokake tes otomatis.


Temokake Bugs Liyane

Wangsulan iki kuatir banget nalika aku ora nate ndeleng metrik sing nuduhake yen ana bug sing ditemokake kanthi otomatis tinimbang tes manual / eksplorasi. Tes otomatis umume mriksa kemunduran ing sistem sawise kode anyar diterapake.

Ana kemungkinan luwih akeh nemokake kewan omo ing fitur anyar tinimbang fungsi sing ana. Salajengipun, ana alesan liyane kenapa tes otomatis gagal golek cacat

Ganti Penguji Manual

Iki bisa uga minangka jawaban paling ala sing wis dakrungu babagan apa sebabe kita ngotomatisasi tes. Ana prabédan sing jelas ing antarane apa sing diuji manual tester lan apa tes tes otomatis. Tes otomatis ora nyoba, nanging mriksa kasunyatan.

Supaya bisa ngotomatisasi tes, kita kudu ngerti asil sing diarepake supaya bisa mriksa asil sing bener utawa ora valid. Iki sing menehi kita bener utawa salah, positif utawa negatif, lulus utawa gagal.


Tes ing tangan liyane minangka latihan investigasi, ing ngendi kita ngrancang lan nglakokake tes kanthi bebarengan. Akeh prekara sing bisa tumindak beda-beda ing ngendi mung panguji manungsa sing bisa ndeleng.

Penguji manual sing apik mesthi dibutuhake amarga pola pikir sing beda lan kemampuan kanggo takon babagan sistem.



Nambah Kualitas

Sanajan tes otomatis bisa menehi saran cepet lan menehi tandha babagan kesehatan aplikasi, supaya kita bisa ngowahi pangowahan kode apa wae sing wis ngrusak sistem iki, uji coba kanthi otomatis ora bisa ningkatake kualitas. Mung amarga kita duwe otomatisasi tes sing wis matang, ora bakal njamin manawa ora ana kewan omo sing bisa ngasilake.

Kita bisa ningkatake kualitas kanthi njamin praktik sing bener tindakake wiwit wiwitan nganti pungkasan siklus pangembangan. Kualitas ora dipikirake; kudu dipanggang wiwit wiwitan. Ora cukup kanggo ngandelake tes otomatis kanggo njupuk gambar babagan kualitas produk.




Dadi, apa sebab utama kita nggawe tes otomatis?

Wangsulan cekak yaiku baleni . Kita ngotomatisasi tes amarga kita kudu nindakake tes sing padha bola-bali. Apa sampeyan pengin ngotomatisasi tes yen mung bakal mbukak lan lali? Ora mesthi! Wektu lan gaweyan sing sampeyan lakoni kanggo nganakake tes, sampeyan bisa nindakake kanthi manual.

Saiki, kanthi definisi, kita ngotomatisasi tes sing bisa diulangi, yaiku tes regresi, sing kudu asring ditindakake.

Dadi, mbesuk, yen sampeyan pengin ngotomatisasi tes, mundur sawetara lan pikirake sepira kerepe sampeyan nindakake tes iki? Apa pancen gaweyan kanggo ngotomatisasi tes?